Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
Hello everyone! I have a problem with my UPS (Mustek Powermust 1000) software winpower! I have installed the linux version of winpower and it should look like this . It ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux Newbie bobescalin2005's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    167

    Red face UPS Problem!


    Hello everyone! I have a problem with my UPS (Mustek Powermust 1000) software winpower! I have installed the linux version of winpower and it should look like this. It shows only my computer name but i can`t see the information above. I am using it with the usb cable! Can you please help me to make it work? On windows works fine! Thanks!

    Cheers!
    Registered Linux user #471256
    http://counter.li.org
    Don`t give up so easy...
    calin

  2. #2
    Just Joined! wildpossum's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney/Australia
    Posts
    92
    You need to add more detail for anyone to assist you to get it running.
    You should also read http://tldp.org/HOWTO/html_single/UPS-HOWTO/
    and Linux.com :: Adding a UPS to a desktop Linux machine and do a gogle search for others.

    I have looked at your vendors s/w, if your running it correctly (assuming it does indeed work) there should be a USB associated with the UPS device. Mine looks like this (run "lsusb" to get your details).
    Bus 001 Device 003: ID 051d:0002 American Power Conversion Uninterruptable Power Supply.

    Also just do "dmesg >/tmp/dmesg-output.txt" and append a copy of /tmp/dmesg-output.txt file - this will assist further.

  3. #3
    Linux Newbie bobescalin2005's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    167
    Hello! I am using gnome! I have tried to install knutclient but it fails! Firts i installed Network UPS Tools (nut). It dont`t appear in lsusb (it`s only my ptrinter and my webcam).

    Cheers!
    Registered Linux user #471256
    http://counter.li.org
    Don`t give up so easy...
    calin

  4. #4
    Linux Newbie bobescalin2005's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    167
    I am sorry i didn`t see it...here is my lsusb for the UPS:

    Code:
    Bus 001 Device 005: ID 0665:5161
    i`ve tried to configure the NUT:
    Code:
    driver = /usr/lib/ups/driver/megatec_usb
    	port = /dev/hiddev0
    	desc = "Local UPS"
    and when i start the deamon:
    Code:
    # /etc/init.d/upsd start
    Starting NUT UPS drivers                                              failed
    Cheers!
    Registered Linux user #471256
    http://counter.li.org
    Don`t give up so easy...
    calin

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •