Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
Hey there... I'm just register here hoping that someone can help me to get my xorg back to work. Xorg just works since years but suddenly it won't do the ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    3

    Please help: X-Server (xorg) won't start any more


    Hey there...

    I'm just register here hoping that someone can help me to get my xorg back to work. Xorg just works since years but suddenly it won't do the job since today morning. I have no clue why it sops working. I did nothing on this machine the last few days.. however, X won't start any more

    symptoms: I type startx, the screen becomes black (like normal) and comes back to console with the following output [1].

    You can have a look at my Xorg.log file here [2] and the strace of startx here [3].

    I have a flatpanel from Iiyama and a nvidia graphic card. Both just works fine since months on this machine - until this morning.
    Windows boots as normal *breath*

    I really hope, that someone can help me to find the problem.. It's my workplace so I need it for my diploma

    Thanks for any help!

    Regards,
    Martin

    [1] http://www.martin-fernau.de/files/la.../startx_output
    [2] http://www.martin-fernau.de/files/la...913/Xorg.0.log
    [3] http://www.martin-fernau.de/files/la.../startx_strace

  2. #2
    Linux Engineer
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Farnborough, UK
    Posts
    1,305
    Your xorg.log file is unreadable as there's no end of lines there. Least that's how it looks when I open it.

    Can you post the relevant lines preceded by (WW) and (EE)?
    Lansbury's Lido

    thekiadriver on #linuxforums - fleetingly

  3. #3
    Linux Enthusiast
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Luton, England, UK, Earth
    Posts
    639
    Try running Xorgconfig from the command line, or xorgcfg, so see what happens then?

  4. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Chris H
    Your xorg.log file is unreadable as there's no end of lines there. Least that's how it looks when I open it.
    ups.. seems, you using windows to read it
    I will convert it for you, so you can read it under windows [1]

    [1]http://www.martin-fernau.de/files/lager/20050913/win_Xorg.0.log

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    3
    hmm... it works again... But I don't know why...
    what I did is to re-indexing the fonts, change my graphic-card and to plug my monitor via analog instead of DVI.

    Now it works again. Really strange thing... Maybe because of the fonts re-indexing.. dont know

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •