Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
I have problems using mplayer I have the 0.90 version. It only plays audio files. While playing video files, it, again, plays only the audio and does not show the ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    70

    Mplayer


    I have problems using mplayer I have the 0.90 version. It only plays audio files. While playing video files, it, again, plays only the audio and does not show the video. I have the full pack of au/ve codecs instalIed. I checked the list of my video output drivers and it shows only 4 items. It does not even show the mpeg driver. Do i need to download the required drivers from somewhere?

    Thankyou

  2. #2
    Linux Engineer
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    New Zealand
    Posts
    766
    i woudl guess u have the wrong video output selected. these are NOT the codecs, but the drivers that send the video stream to your display. eg. to the X window system. since theres only 4 just try each 1 until it works.

  3. #3
    Linux Guru
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Täby, Sweden
    Posts
    7,578
    There aren't just four video output drivers, there are actually a ton of them. It's just that if you compile it from source, it automatically only compiles those that you have interface files installed for. I have 17.
    swarooponmoon, did you compile MPlayer or did you install it from an RPM? If you run "mplayer -vo help", what does it return?

  4. $spacer_open
    $spacer_close

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •