Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
I have installed gentoo from stage1, so when I reboot my computer the first time (kernel: 2.6.4) there was not problems but when I try to run as a root: ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    13

    big problem with XFREE


    I have installed gentoo from stage1, so when I reboot my computer the first time (kernel: 2.6.4) there was not problems but when I try to run as a root:

    /usr/X11R6/bin/xf86config

    appeared a message:
    cannot create directory /tmp/.xf86config40


    when this happened the first time i though that there was a problem when I configured manually the kernel.

    then I wrote in the bash: emerge genkernel
    this utility configures and installs automatically a kernel for my computer. I also configure my "lilo.conf" and I wrote: /sbin/lilo...there was not problem.
    Re-reboot my pc and the is the same problem.

    what can I do?

  2. #2
    Linux Newbie zdawg's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Canada
    Posts
    218
    Not many details here. Did you emerge xfree?
    Me & Myself just ganged up on I....... Now We all have problems..and none of Us are speaking!
    bash-3.00$ uname -a
    SunOS sparky 5.11 OpenSolaris-swa sun4u sparc SUNW,Ultra-Enterprise

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    13

    xfree

    Quote Originally Posted by zdawg
    Not many details here. Did you emerge xfree?

    I emerged xfree during the system installation (stage 2)...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •