Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
Hi all, I have a Intel 865 Motherboard with 512 MB Ram. My monitor is a CRT acer AC51X. While installing Lenny, at the begining only installer says Undefined video ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4

    display problem while installing Lenny


    Hi all,
    I have a Intel 865 Motherboard with 512 MB Ram. My monitor is a CRT acer AC51X. While installing Lenny, at the begining only installer says Undefined video mode. I select VESA drive with 1024X768 resolution and it completes the instalation in graphical mode then. But after installation, it fails to start the X server. So i could not use it.
    Any suggestion or reference to get rid of this is welcome.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Linux Engineer nujinini's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,274
    Hello & Welcome rtwk!

    I suggest you try to do a fresh reinstall and maybe try to double check on the choices you click along the way. Just to make sure.

    Anyway, may I ask if your using a DVD for a complete install or just an installation CD?
    nujinini
    Linux User #489667

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    May 2010
    Posts
    5
    any specific error output while starting X? i had a similar problem, X started but the xorg.conf was not configured well, so the monitor said "wrong frequency" or so.
    hope this helps, although i think i'm still a newbie

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Just Joined!
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Thanks for your reply. I ma installing with DVD. I will try to reinstall.

  6. #5
    Just Joined!
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Thanks for yor reply. It simplr says that X fails to start.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •