Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
Hi, I've just upgraded to a bigger LCD that has DVI connection. When I connect using DVI to Gutsy, there's nothing displayed on the screen. I know DVI connection works ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5

    Need help getting DVI to work


    Hi,

    I've just upgraded to a bigger LCD that has DVI connection.

    When I connect using DVI to Gutsy, there's nothing displayed on the screen. I know DVI connection works because I can access the BIOS when using only DVI.

    But to see anything in Gutsy, I have to use VGA. My monitor and resolution is being detected correctly (Dell E228WFP @ 1680x1050).

    Help is very much appreciated.

    Thanks!

    Here's my xorg.conf:

    Code:
    Section "ServerLayout"
    
    	# Uncomment if you have a wacom tablet
    	#	InputDevice     "stylus"	"SendCoreEvents"
    	#	InputDevice     "cursor"	"SendCoreEvents"
    	#	InputDevice     "eraser"	"SendCoreEvents"
        Identifier     "Default Layout"
        Screen         "Default Screen" 0 0
        InputDevice    "Generic Keyboard"
        InputDevice    "Configured Mouse"
    EndSection
    
    Section "Files"
    EndSection
    
    Section "Module"
        Load           "glx"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier     "Generic Keyboard"
        Driver         "kbd"
        Option         "CoreKeyboard"
        Option         "XkbRules" "xorg"
        Option         "XkbModel" "pc105"
        Option         "XkbLayout" "us"
        Option         "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier     "Configured Mouse"
        Driver         "mouse"
        Option         "CorePointer"
        Option         "Device" "/dev/input/mice"
        Option         "Protocol" "ExplorerPS/2"
        Option         "Buttons" "7"
        Option         "ZAxisMapping" "4 5"
        Option         "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
        Option         "Emulate3Buttons" "true"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier     "stylus"
        Driver         "wacom"
        Option         "Device" "/dev/input/wacom"
        Option         "Type" "stylus"
        Option         "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier     "eraser"
        Driver         "wacom"
        Option         "Device" "/dev/input/wacom"
        Option         "Type" "eraser"
        Option         "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier     "cursor"
        Driver         "wacom"
        Option         "Device" "/dev/input/wacom"
        Option         "Type" "cursor"
        Option         "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "DELL E228WFP"
        Option         "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600]"
        Driver         "nvidia"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Default Screen"
        Device         "nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600]"
        Monitor        "DELL E228WFP"
        DefaultDepth    24
        Option         "AddARGBVisuals" "True"
        Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
        Option         "NoLogo" "True"
        SubSection     "Display"
            Depth       24
            Modes      "1680x1050" "1440x900" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
        EndSubSection
    EndSection

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5
    Here's the updated xorg.conf (but still DVI isn't working):

    Code:
    Section "ServerLayout"
    	
    	# Uncomment if you have a wacom tablet
    	#	InputDevice     "stylus"	"SendCoreEvents"
    	#	InputDevice     "cursor"	"SendCoreEvents"
    	#	InputDevice     "eraser"	"SendCoreEvents"
    	Identifier	"Default Layout"
      screen 0 "Default Screen" 0 0
    	Inputdevice	"Generic Keyboard"
    	Inputdevice	"Configured Mouse"
    EndSection
    
    Section "Files"
    EndSection
    
    Section "Module"
    	Load		"glx"
    	Load		"v4l"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Generic Keyboard"
    	Driver		"kbd"
    	Option		"CoreKeyboard"
    	Option		"XkbRules"	"xorg"
    	Option		"XkbModel"	"pc105"
    	Option		"XkbLayout"	"us"
    	Option		"XkbOptions"	"lv3:ralt_switch"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Configured Mouse"
    	Driver		"mouse"
    	Option		"CorePointer"
    	Option		"Device"	"/dev/input/mice"
    	Option		"Protocol"	"ExplorerPS/2"
    	Option		"Buttons"	"7"
    	Option		"ZAxisMapping"	"4 5"
    	Option		"ButtonMapping"	"1 2 3 6 7"
    	Option		"Emulate3Buttons"	"true"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"stylus"
    	Driver		"wacom"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"	"stylus"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"eraser"
    	Driver		"wacom"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"	"eraser"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"cursor"
    	Driver		"wacom"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"	"cursor"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "Monitor"
    	Identifier	"DELL E228WFP"
    	Vendorname	"Plug 'n' Play"
    	Modelname	"Plug 'n' Play"
      modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
      modeline  "640x480@72" 31.5 640 664 704 832 480 489 491 520 -vsync -hsync
      modeline  "640x480@75" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 -vsync -hsync
      modeline  "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
      modeline  "800x600@72" 50.0 800 856 976 1040 600 637 643 666 +hsync +vsync
      modeline  "800x600@75" 49.5 800 816 896 1056 600 601 604 625 +hsync +vsync
      modeline  "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
      modeline  "832x624@75" 57.284 832 864 928 1152 624 625 628 667 -vsync -hsync
      modeline  "1024x768@75" 78.8 1024 1040 1136 1312 768 769 772 800 +hsync +vsync
      modeline  "1024x768@70" 75.0 1024 1048 1184 1328 768 771 777 806 -vsync -hsync
      modeline  "1024x768@60" 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -vsync -hsync
      modeline  "1152x864@75" 108.0 1152 1216 1344 1600 864 865 868 900 +hsync +vsync
      modeline  "1280x1024@75" 135.0 1280 1296 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
      modeline  "1280x960@60" 102.1 1280 1360 1496 1712 960 961 964 994 -hsync +vsync
      modeline  "1280x1024@60" 108.0 1280 1328 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
      modeline  "1280x960@75" 129.86 1280 1368 1504 1728 960 961 964 1002 -hsync +vsync
      modeline  "1400x1050@60" 122.61 1400 1488 1640 1880 1050 1051 1054 1087 -hsync +vsync
      modeline  "1400x1050@75" 155.85 1400 1496 1648 1896 1050 1051 1054 1096 -hsync +vsync
      modeline  "1600x1200@65" 175.5 1600 1664 1856 2160 1200 1201 1204 1250 +hsync +vsync
      modeline  "1600x1200@60" 162.0 1600 1664 1856 2160 1200 1201 1204 1250 +hsync +vsync
      modeline  "1792x1344@60" 204.8 1792 1920 2120 2448 1344 1345 1348 1394 -hsync +vsync
    	Gamma	1.0
    EndSection
    
    Section "Device"
    	Identifier	"nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600]"
    	Boardname	"nv"
    	Busid		"PCI:1:0:0"
    	Driver		"nvidia"
    	Screen	0
    EndSection
    
    Section "Screen"
    	Identifier	"Default Screen"
    	Device		"nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600]"
    	Monitor		"DELL E228WFP"
    	Defaultdepth	24
    	Option		"AddARGBVisuals"	"True"
    	Option		"AddARGBGLXVisuals"	"True"
    	Option		"NoLogo"	"True"
    	SubSection "Display"
    		Depth	24
    		Virtual	1792	1344
    		Modes		"1600x1200@60"	"1792x1344@60"	"1600x1200@65"	"1400x1050@75"	"1400x1050@60"	"1280x960@75"	"1280x1024@60"	"1280x960@60"	"1280x1024@75"	"1152x864@75"	"1024x768@60"	"1024x768@70"	"1024x768@75"	"832x624@75"	"800x600@60"	"800x600@75"	"800x600@72"	"800x600@56"	"640x480@75"	"640x480@72"	"640x480@60"
    	EndSubSection
    EndSection
    
    Section "device" # 
    	Identifier	"device1"
    	Boardname	"nv"
    	Busid		"PCI:1:0:0"
    	Driver		"nvidia"
    	Screen	1
    EndSection
    Section "screen" # 
    	Identifier	"screen1"
    	Device		"device1"
    	Defaultdepth	24
    	Monitor		"monitor1"
    EndSection
    Section "monitor" # 
    	Identifier	"monitor1"
    	Gamma	1.0
    EndSection
    Section "ServerFlags"
    EndSection

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •