Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 6 of 6
ok folks, i have mandrake 9.1 and i have downloaded the GLX and the KERNEL rpm packages from texstar. i installed them as root in (not logged into X) and ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    May 2003
    Posts
    67

    nvidia drivers !


    ok folks, i have mandrake 9.1 and i have downloaded the GLX and the KERNEL rpm packages from texstar. i installed them as root in (not logged into X) and when i go back into X and browse my files, nothing has been installed, and it says all packages have been installed when i try and run the rpm. Why's it saying its installed, when its not?

  2. #2
    Linux User Mado's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    255
    I'm confused, what card do you have and what drivers did you download?

  3. #3
    Linux Engineer kriss's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,113
    what happens when you install the rpms?

    (rpm -Uvh file.rpm)

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Just Joined!
    Join Date
    May 2003
    Posts
    67
    NVIDIA_GLX-2.4.21.0.25.2tex-4496.i586.rpm
    and
    NVIDIA_kernel-2.4.21.0.25.2tex-4496.i586.rpm



    i have a geforce 2 ultra

    when i try to install the rpm's it says everything is already installed, but there is nothing installed anywhere

  6. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    N/A
    Posts
    10
    <STATE_THE_OBVIOUS>
    Have you done a
    Code:
    rpm -q NVIDIA_GLX-2.4.21.0.25.2tex-4496.i586.rpm
    or
    Code:
    NVIDIA_kernel-2.4.21.0.25.2tex-4496.i586.
    ? That'll check whether they are actually installed.
    <\STATE_THE_OBVIOUS>

    On the flipside, I think that one should always download the nvidia drivers from their website as a *.sh file. It's trivial to install it that way (assuming that you've got kernel sources preinstalled), and the only post-install hacking that needs to be done is to edit your XF86-Config file, removing some lines.[/code]

  7. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Texas
    Posts
    56
    that is cool, we both have geforce2 ultras.

    anyways, looks like youre trying to install older drivers? get the newest ones from nVidia...

    i wrote a how-to for them:

    http://www.cox-internet.com/torrah/H...520Drivers.pdf


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •