Hi

I've the "No Audio" problem with MythTV and I don't know where to start.

I've "googled" around a lot without any luck. The problem is there is to
many parameters to "mess around" with:

* There is the .asoundrc file
* There is the amixer settings
* There is the Gnome audio settings
* There is the mythfroentend audio settings

Can someone please help me in the right direction so I can solve the
problem step by step insted of gessing and just changing parameters
"with the eyes closed".

Best regards
Anders

Here is some info:

The TVCard is: Avermedia (FM1216ME). The card is set up as number 22 and
the tuner is 38.

The sound card is SoundBlaster Live 5.1.

The two cards is connected with a cable. If the cable from the TVCard is
connected to speackers I got sound, buth not in MythTv.
This command make me watch TV in mplayer:
mplayer tv:// -tv
driver=v4l2:norm=PAL:input=0:amode=1:width=384:hei ght=288:outfmt=yv12:device=/dev/video0:chanlist=europe-west:channel=K62

Before starting mythfroentend this script is executed:

[mythtv@localhost ~]$ more amixer_initiate.sh
amixer set Master,0 75%,75% unmute
amixer set PCM,0 75%,75% unmute
amixer set Line,0 75%,75% mute captur
amixer set Capture,0 75%,75% captur
aplay /usr/share/sounds/startup3.wav

The .asoundrc file is like this:

[mythtv@localhost ~]$ more .asoundrc
pcm.emu10k1 {
type hw
card 0
rate 32000
}

ctl.emu10k1 {
type hw
card 0
rate 32000
}

Here is the AUDIO settings in the mythfroentend:

Sound: ALSA:default
Output device: ALSA:ice958:{ AES0 0x02 }
Mixer: default, PCM


In the Gnome sound settings "things" is like this:

Sound Events, sound playback: autodetect
Music and Movies, sound playback: autodetect
Audio conferenving, Sound playback:Autodetect, Sound capture: SA7134 PCM
Default mixer tracks device: SB LIVE 5.1 (Alsaq mixer), CAPTURE

The gnome sound software (ESD) is disabled.


When I start the mythfrontend I get this info:

2007-12-29 18:20:18.532 TV: Changing from None to WatchingLiveTV
2007-12-29 18:20:18.589 Using realtime priority.
2007-12-29 18:20:18.665 Video timing method: USleep with busy wait
2007-12-29 18:20:45.122 TV: Attempting to change from WatchingLiveTV to
None
2007-12-29 18:20:45.790 TV: Changing from WatchingLiveTV to None
2007-12-29 18:20:45.804 DPMS Reactivated.
QInputContext: cannot create input context for non-toplevel widgets
QInputContext: cannot create input context for non-toplevel widgets
2007-12-29 18:21:16.259 Received a remote 'Clear Cache' request
2007-12-29 18:21:21.619 TV: Attempting to change from None to
WatchingLiveTV
2007-12-29 18:21:21.620 Using protocol version 31
2007-12-29 18:21:22.056 DPMS Deactivated
2007-12-29 18:21:22.280 Opening ALSA audio device 'default'.
2007-12-29 18:21:22.597 VideoOutputXv: XvMCTex: Init failed
2007-12-29 18:21:22.599 VideoOutputXv: XVideo Adaptor Name: 'NV17 Video
Texture'
X Error: BadMatch (invalid parameter attributes) 8
Major opcode: 142
Minor opcode: 14
Resource id: 0x1d9
2007-12-29 18:21:25.467 TV: Changing from None to WatchingLiveTV
2007-12-29 18:21:25.499 Using realtime priority.
2007-12-29 18:21:25.641 Video timing method: USleep with busy wait


Here is the detailed hardware info:

[root@localhost mythtv]# lspci -v

00:0a.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev
07)
Subsystem: Creative Labs SBLive! 5.1 Model SB0100
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 21
I/O ports at d000 [size=32]
Capabilities: [dc] Power Management version 1

00:0a.1 Input device controller: Creative Labs SB Live! Game Port
(rev07)
Subsystem: Creative Labs Gameport Joystick
Flags: bus master, medium devsel, latency 32
I/O ports at d400 [size=8]
Capabilities: [dc] Power Management version 1

00:0b.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7134/SAA7135HL
Video Broadcast Decoder (rev 01)
Subsystem: Avermedia Technologies Inc AverMedia M156 / Medion
2819
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 20
Memory at eb005000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
Capabilities: [40] Power Management version 1