Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
Hello, I'm trying to set up a connection from my pc to my TV but my videocard doesn't have a TV-out, and my TV doesn't have HDMI ( I'm using ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5

    TV out problem ( using vga to composite/S-Video cable )


    Hello,
    I'm trying to set up a connection from my pc to my TV but my videocard doesn't have a TV-out, and my TV doesn't have HDMI ( I'm using a Xpertvision 8600 GT 1 GB ( DVI, DSUB, HDMI ) ).

    I connected my primary monitor to the DVI output and I bought a VGA to composite/S-Video cable like the one below.

    At first I just got a flickering screen but after a lot of trial and error, I connected my tv to the laptop s-video output and using powerstrip to get a modeline, I finally got a ( sort of ) stable picture but the screen is divided in 2 ( see screenshot below ).

    Does anybody know how to get the picture streched out over the complete width of the screen?


    Here's the modeline I used :

    Code:
    Modeline "1024x768" 61.985 1024 1032 1128 1288 768 864 865 961 -hsync -vsync
    And here is my latest xorg.conf :

    Code:
    # nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
    # nvidia-settings:  version 1.0  (buildd@yellow)  Thu Jun  5 09:27:12 UTC 2008
    
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "Layout0"
        Screen      0  "Screen0" 0 0
        Screen      1  "Screen1" RightOf "Screen0"
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    EndSection
    Section "Files"
        RgbPath         "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
    EndSection
    Section "Module"
        Load           "dbe"
        Load           "extmod"
        Load           "type1"
        Load           "freetype"
        Load           "glx"
    EndSection
    Section "ServerFlags"
        Option         "Xinerama" "0"
    EndSection
    Section "InputDevice"
        # generated from default
        Identifier     "Mouse0"
        Driver         "mouse"
        Option         "Protocol" "auto"
        Option         "Device" "/dev/psaux"
        Option         "Emulate3Buttons" "no"
        Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection
    Section "InputDevice"
        # generated from default
        Identifier     "Keyboard0"
        Driver         "kbd"
    EndSection
    Section "Monitor"
        # HorizSync source: builtin, VertRefresh source: builtin
        Identifier     "Monitor0"
        VendorName     "Unknown"
        ModelName      "Iiyama AS4612UT"
        HorizSync       24.0 - 80.0
        VertRefresh     56.0 - 85.0
        Option         "DPMS"
    EndSection
    Section "Monitor"
        Identifier     "Monitor1"
        VendorName     "Unknown"
        ModelName      "CRT-1"
        Modeline "1024x768"   61.985   1024 1032 1128 1288   768 864 865 961  -hsync -vsync
    #    ModeLine "800x600" 34.0 800 840 960 1088 600 610 613 625 -hsync -vsync
    #    ModeLine "640x480" 25.2 640 656 720 840 480 531 534 600 -hsync -vsync
    EndSection
    Section "Device"
        Identifier     "Videocard0"
        Driver         "nvidia"
        VendorName     "NVIDIA Corporation"
        BoardName      "GeForce 8600 GT"
        BusID          "PCI:1:0:0"
        Screen          0
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "Videocard1"
        Driver         "nvidia"
        VendorName     "NVIDIA Corporation"
        BoardName      "GeForce 8600 GT"
        BusID          "PCI:1:0:0"
        Screen          1
    EndSection
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen0"
        Device         "Videocard0"
        Monitor        "Monitor0"
        DefaultDepth    24
        Option         "TwinView" "0"
        Option         "metamodes" "DFP: nvidia-auto-select +0+0"
        SubSection     "Display"
            Depth       24
        EndSubSection
    EndSection
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen1"
        Device         "Videocard1"
        Monitor        "Monitor1"
        Option         "TwinView" "0"
        DefaultDepth    8
        SubSection     "Display"
            Depth       8
        EndSubSection
    EndSection
    cable used :


    image as sent by the PC :


    image as displayed on the TV :


    As you can see the image apears to be duplicated and is really dark ( B&W ??? ) and blurry, Also what I find quite strange is that the screenshot shows a 640 x 480 screen and I set it to 1024 x 786 ( see modeline )..

    Does anyone have any ideas on how to get the screen presented correctly?

    If any more information is needed, please tell me so I can provide it.

    Thanks in advance
    Last edited by Benitito; 08-05-2008 at 08:58 AM.

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1

    Question Was this ever solved?

    I'm using the same cable, and I'm attempting to convert an old desktop into a jukebox PC.. Did you ever resolve your video issue? I'm hoping that I'll be able to use the TV to select playlists and whatnot without having to hook up a monitor, but I'm befuddled

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •