Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 8 of 8
I just installed Americas Army on Fedora Core 3 and I'm getting horrible framerates in it. I do have the NVidia drivers installed and I know that they are working ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    7

    Horrible framerate in Americas Army


    I just installed Americas Army on Fedora Core 3 and I'm getting horrible framerates in it. I do have the NVidia drivers installed and I know that they are working because I can see the logo at startup, and Tux racer runs really fast opposed to what it used to run like before I installed the drivers. Anyway, I have a GeForce FX5200 and it ran AA really fast on windows, but the linux port only gives me about 7 FPS at 800x600 resolution and none of the settings changed. Does anyone have any idea what might be wrong and how do I fix it? Linux has been giving me nothing but problems since I installed it.

  2. #2
    Linux Guru kkubasik's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lat: 39:03:51N Lon: 77:14:37W
    Posts
    2,396
    can you check the framerate of glxgears
    Avoid the Gates of Hell. Use Linux
    A Penny for your Thoughts

    Formerly Known as qub333

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    7
    Here are the results of my glxgears test:
    Code:
    8436 frames in 5.0 seconds = 1687.200 FPS
    9074 frames in 5.0 seconds = 1814.800 FPS
    10109 frames in 5.0 seconds = 2021.800 FPS
    10166 frames in 5.0 seconds = 2033.200 FPS
    10152 frames in 5.0 seconds = 2030.400 FPS
    10225 frames in 5.0 seconds = 2045.000 FPS
    It definatly seems to be working quite well.

  4. #4
    Linux Engineer
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Farnborough, UK
    Posts
    1,305
    For reference I get 750fps on a 1.3 Celeron, 64Mb GForce 2 MMX, 256Mb RAM. Can just about run AA.

    Your framerate looks fine to me. How about your RAM? Have you tried booting up in a lightweight WM?
    Lansbury's Lido

    thekiadriver on #linuxforums - fleetingly

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    May 2005
    Location
    Figueira da Foz, Portugal
    Posts
    12
    I also have the same problem, but i have an ATI 9600 Pro, I got 512 ram, 80G Sata disk, in windows Americas Army runs great i dont have troubles but in linux i got 5 fps max.

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    May 2005
    Location
    Figueira da Foz, Portugal
    Posts
    12
    and i forgot to tell the glxgears gime 2660 frames in 5.0 seconds = 532.000 FPS

  7. #7
    jvx
    jvx is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Estonia
    Posts
    77
    Kurtzwell, i don't think youre drivers are working correctly, because I get more fps with my Radeon 9200 SE on glxgears
    5137 frames in 5.0 seconds = 1027.400 FPS
    5603 frames in 5.0 seconds = 1120.600 FPS
    5600 frames in 5.0 seconds = 1120.000 FPS
    5609 frames in 5.0 seconds = 1121.800 FPS
    5601 frames in 5.0 seconds = 1120.200 FPS
    I think you are still using Mesa or something : S
    AA doesn't run well on my PC either, but UT2004 runs pretty well, but I don't like AA anyway, so I don't miss anything : D

  8. #8
    Just Joined!
    Join Date
    May 2005
    Posts
    4
    u should get more than thaton glxgears. with my old TI4200 i get ~2800 fps
    -check ur drivers
    -update drivers, opengl, opengl-glx
    -update xorg

    and AA should run perfectly.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •