Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
Hi, i got ventrilo (VoIP software) working great. I can play ET and listen to people but it hogs the mic input. When i try to get vent using dsp1 ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    36

    Parallel Sound Troubles


    Hi,
    i got ventrilo (VoIP software) working great. I can play ET and listen to people but it hogs the mic input.
    When i try to get vent using dsp1 it gives an error about the mic device being in use (with no other programs open) however it still plays audio.

    Could it be that dsp1 is only for output and doesnt allow mic input??

  2. #2
    Linux User
    Join Date
    May 2005
    Posts
    473

    Re: Parallel Sound Troubles

    Quote Originally Posted by hitman_et
    Hi,
    i got ventrilo (VoIP software) working great. I can play ET and listen to people but it hogs the mic input.
    When i try to get vent using dsp1 it gives an error about the mic device being in use (with no other programs open) however it still plays audio.

    Could it be that dsp1 is only for output and doesnt allow mic input??
    umm can you tell me why you dont just use ts, its the same thing, maby a little nicer that has a linux client...

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    36
    This will not solve the problem, ts does not allow me to use dsp1 either


    and cause its not what my clan uses

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    36
    Ok i fixed, turns out the secondary audio device doesnt have mic input. So I deleted dsp0, and dsp1 and recreated them but I made dsp1 as the primary and dsp0 as secondary.

    This is what i have.
    Code:
    lrwxrwxrwx    1 root     root            4 Sep 22 19:46 dsp -> dsp0
    crw-r--r--    1 root     root      14,  19 Sep 23 14:59 dsp0
    crw-r--r--    1 root     root      14,   3 Sep 23 14:59 dsp1
    Then i told vent/ts to use dsp1. ET thinks it is using the primary.

    p.s. Remember to change the permissions of dsp, dsp1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •