Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
EDIT: Note, this is not common to ET, the sound on Q3 is also strange, in the same way. Hey, I downloaded ET (and True Combat: Elite). When I first ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    123

    The sound in Enemy Territory is terrible


    EDIT: Note, this is not common to ET, the sound on Q3 is also strange, in the same way.

    Hey,

    I downloaded ET (and True Combat: Elite).

    When I first ran it sound never worked at all, I found out I need to type:
    echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss

    This somehow makes the sound work in-game, however, it's not perfect.

    I first notice a problem when I run ET and the background music on the game seems really fast (like when you fast-forward a tape) and this happens in-game too.

    All sounds seemed to be played in a much shorter time period, bullets don't sound like bullets (as far as games go), the sounds players make (i.e. in CS it'd be "Fire in the hole!", "Enemy spotted", "Need backup", "Lock and Load", etc. etc.) aren't recognizable, it sounds like the smurfs.

    So, does anybody know how I can get sound to work properly on ET?

    If anybody needs any information about my PC don't hesistate in asking.

    Thanks
    Tom

    EDIT:
    Here's what the terminal prints when I run ET:
    Code:
    ------- sound initialization -------
    ------------------------------------
    ----- Sound Info -----
    sound system is muted
        1 stereo
    32768 samples
       16 samplebits
        1 submission_chunk
    44100 speed
    0x0x481cd000 dma buffer
    No background file.
    ----------------------
    Sound memory manager started
    Sys_LoadDll(/home/tom/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so)...
    Sys_LoadDll(/home/tom/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so) failed:
    "/home/tom/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so: cannot open shared object file: No such file or directory"
    Sys_LoadDll(/usr/local/games/enemy-territory/etmain/ui.mp.i386.so)... ok
    Sys_LoadDll(ui) found **vmMain** at  0x4a218f40
    Sys_LoadDll(ui) succeeded!

  2. #2
    Linux Guru techieMoe's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Texas
    Posts
    9,496
    What chipset is your sound card? Is it onboard or PCI?
    Registered Linux user #270181
    TechieMoe's Tech Rants

  3. #3
    Linux Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    123
    My sound card is onboard my headphones.

    SpeedLink Medusa 5.1 USB.

    Sound in XMMS is fine (though some songs play strange, despite how the actual audio files are okay).

  4. #4
    Linux Newbie
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ATL!
    Posts
    117
    this happens all the time with id games...

    I know how to fix it for Quake 4 and Doom 3... Quake III games are a bit older.

    Here's the fix for Quake III, it may or may not work for ET, good luck!

    http://zerowing.idsoftware.com/linux/q3a/#nosound
    Cause the whole world loves it when you don\'t get down.
    And the whole world loves it when you make that sound.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •