Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
Hello, I run Mandrake 10 on an emachines M5116 laptop. I have both Xine and MPlayer installed and both were working fine. Now, all of a sudden, I have a ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    10

    Xine sound but no picture


    Hello,

    I run Mandrake 10 on an emachines M5116 laptop. I have both Xine and MPlayer installed and both were working fine. Now, all of a sudden, I have a problem. When I try to play a DVD with Xine, I get sound but no picture. When I try MPLayer, I get nothing at all. However, I can start MPlayer, try to play DVD then quit MPlayer (but the MPlayer window freezes on screen) and then start Xine and it will play both sound and picture!

    Can anyone tell me what is going on and how I can fix it?

    Donald

  2. #2
    Linux Engineer
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    1,296
    Cant help withthat problem however i would strongly reccomend ogle for playing dvd's

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    May 2004
    Posts
    2
    Ive got the exact same problem. Infact, the only way I get to watch dvds is to startup MPlayer, wait for it to freeze, then start Xine...

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    10
    I've not managed to fix this but what I do now is to start Xine and leave it, then pop in the DVD and it defaults to starting Totem as soon I put it in the laptop. Totem is thus starting with Xine in the background and works fine.

    I've tried every forum I can find and no one sees to know what is causing the problem.

    Donald

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •