Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
It gives the following error: [root@localhost doc]# tvtime Running tvtime 1.0.1. Reading configuration from /etc/tvtime/tvtime.xml Reading configuration from /root/.tvtime/tvtime.xml Xlib: extension "XVideo" missing on display ":0.0". xvoutput: XVIDEO extension not ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Mumbai,India
    Posts
    81

    Question tvtime wont work on my saa7130 tvtuner


    It gives the following error:

    [root@localhost doc]# tvtime
    Running tvtime 1.0.1.
    Reading configuration from /etc/tvtime/tvtime.xml
    Reading configuration from /root/.tvtime/tvtime.xml
    Xlib: extension "XVideo" missing on display ":0.0".
    xvoutput: XVIDEO extension not found: X too old? didn't load extmod?

    lspci -vv gives me :

    04:07.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7130 Video Broadcast Decoder (rev 01)
    Subsystem: Philips Semiconductors Unknown device 0000
    Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
    Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
    Latency: 64 (3750ns min, 9500ns max)
    Interrupt: pin A routed to IRQ 11
    Region 0: Memory at febffc00 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
    Capabilities: [40] Power Management version 1
    Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
    Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

    Its however not listed under dmesg!

    What could i try here ? im pretty new to linux

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Mumbai,India
    Posts
    81
    ok i downloaded the driver for my card the readme says the following:

    Build
    =====

    Pick up videodev + v4l2 patches from http://bytesex.org/patches/.
    Configure, build, install + boot the new kernel. You'll need at least
    these config options:

    CONFIG_I2C=m
    CONFIG_VIDEO_DEV=m

    Type "make" to build the driver now. "make install" installs the
    driver. "modprobe saa7134" should load it. Depending on the card you
    might have to pass card=<nr> as insmod option, check CARDLIST for
    valid choices.

    I am lost here, could someone help me out with this?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •