Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
Tried installing gentoo 1.4 last night. Gave up after 3 attempts. Each time the following happened: Entered chroot etc Manually compiled kernel When it completed it dropped straight out of ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux Engineer
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Farnborough, UK
    Posts
    1,305

    Odd probs with Gentoo install


    Tried installing gentoo 1.4 last night.

    Gave up after 3 attempts.

    Each time the following happened:

    Entered chroot etc
    Manually compiled kernel
    When it completed it dropped straight out of the chroot environment.
    Nothing saved under src, arch etc



    Installed from this disk on this pc before with no probs. I'm obviously making a glaring boo-boo somewhere. Any idea what it might be. If I can't solve it then I might have to install Debian
    Lansbury's Lido

    thekiadriver on #linuxforums - fleetingly

  2. #2
    Just Joined! bigjohn's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    504944N, 01912W
    Posts
    66

    Re: Odd probs with Gentoo install

    Quote Originally Posted by Chris H
    <snip> If I can't solve it then I might have to install Debian
    Code:
    # knoppix-installer
    Oh, go on. You know you want to

    regards

    John

  3. #3
    Linux Newbie
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    158
    Hello,

    run genkernel instead of manually compiling the kernel... (just to get something up and running)

    I wouldn't wanna spoil your kernel-compiling-fun


    //jonas
    --
    in Linux Computing we Trust

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Linux Engineer
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Farnborough, UK
    Posts
    1,305
    Quote Originally Posted by cjl7
    Hello,

    run genkernel instead of manually compiling the kernel... (just to get something up and running)

    I wouldn't wanna spoil your kernel-compiling-fun


    //jonas
    I did, and it worked.
    Lansbury's Lido

    thekiadriver on #linuxforums - fleetingly

  6. #5
    Linux Engineer
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Farnborough, UK
    Posts
    1,305

    Re: Odd probs with Gentoo install

    Quote Originally Posted by bigjohn
    Quote Originally Posted by Chris H
    <snip> If I can't solve it then I might have to install Debian
    Code:
    # knoppix-installer
    Oh, go on. You know you want to

    regards

    John
    I have used that before. Works well on a single user system but it gave me hell when I tried to add other users. Summat about the install that knoppix does that is not quite 'Debian'.
    Lansbury's Lido

    thekiadriver on #linuxforums - fleetingly

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •