Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
I am unable to get my modem to work for the install. I have an EXTERNAL Supra fax modem connected to ttyS0....
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Union, SC
    Posts
    34

    modem problem...


    I am unable to get my modem to work for the install. I have an EXTERNAL Supra fax modem connected to ttyS0.

  2. #2
    Trusted Penguin Dapper Dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    The Sovereign State of South Carolina
    Posts
    4,630
    It's a serial modem or USB? Are you using kppp or wvdial? You're using 56k for the Gentoo install? What exactly is it doing or not doing?
    Linux Mint + IceWM Registered: #371367 New Members: click here

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Union, SC
    Posts
    34
    It is a serial modem. Since I have AOL I have to use either Penggy or PengAol to get online. Penggy which s on the gentoo install cd syas there is no valid "tun" device (/dev/net/tun), and PengAol says is able to communicate with the modem but it will not dial.

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Trusted Penguin Dapper Dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    The Sovereign State of South Carolina
    Posts
    4,630
    I've never done the Gentoo install with 56k so I'm afraid I wouldn't be much help. I have done it on cable, and it took over 14 hours just to get a basic system with IceWM. If I'd gone with KDE or Gnome, probably much longer! With 56k, I'm afraid you're likely looking at days and days, and the connection problems alone could drive one to postalism.

    An option you may want to consider would be to install Slackware and use Emerde to then morph into Gentoo. Of course, once you use Slackware, you may forget about Gentoo altogether...
    Linux Mint + IceWM Registered: #371367 New Members: click here

  6. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Union, SC
    Posts
    34

    Thanks

    Thanks for the info. Looks like I aill wait on the install till I can take my sys to my dads and hook it up to his lan.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •