Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 6 of 6
Hi guys I'm having a little problem with my alsa config, when I run alsamixer in order to check the level of volume of the different items (master , sorround ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    9

    Alsa Master stacked


    Hi guys I'm having a little problem with my alsa config, when I run alsamixer in order to check the level of volume of the different items (master , sorround etc..) I noticed that I'm able to increase the volume of some bars but the one for master, pcm and sorround (which are the one at the left side) don't show any increse in volume, I deactived the mm from every one of them and then I try pressing the arrows up and down but master, pcm and sorround doesn't make any indication color of volume



    finally when I run the volume test I can't hear anything

    any tip

    Cherupop

  2. #2
    Linux Engineer
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    1,296
    use the amixer command to unmute the channels. here is a howto: http://www.alsa-project.org/~valenty...i-HOWTO-6.html

    read the man page too.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    9

    amixer

    hmm I tried several commands among them

    amixer set Master 15


    but I'm still not able to move the sound bar with alsamixer

    any other tip that I can try?


    cherupop

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Linux Engineer
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    1,296
    did you try "unmute"?

    follow this guide closely and you wont have any problems at all (providing you do what it says)

  6. #5
    Linux Guru loft306's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    The DairyLand
    Posts
    1,666
    check that the "PCM" is also turned up!
    ~Mike ~~~ Forum Rules
    Testing? What's that? If it compiles, it is good, if it boots up, it is perfect. ~ Linus Torvalds
    http://loft306.org

  7. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    9

    still in trouble

    I followed the guide but still I havevn't been able to change the volume level with the amixer's command.

    the promt accept the changes but when I recheck with command amixer the keep showing zero.

    these 3 items (master, pmc and sorround) are unmuted I'm pretty sure of that.

    cherupop

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •