Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
I have gentoo and am running enlightenment. I also have windows set at 1280x768, so my monitor is not the problem. I have looked through all the settings and all ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    geo
    geo is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    8

    Screen Resolution stuck at 640x480


    I have gentoo and am running enlightenment. I also have windows set at 1280x768, so my monitor is not the problem. I have looked through all the settings and all the forums that exist online to try to fix this problem but with no success. I apologize for the long post. Can anyone please tell me how to fix my problem of not being able to get a resolution greater than "640x480", thank you. I have excluded some unnecessary information from the log file to make this post simpler and replaced it with "......". I have windows

    Here is my xorg.conf file:
    Code:
    Section "ServerLayout"
    Identifier "X.org Configured"
    Screen 0 "Screen0" 0 0
    InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    EndSection
    
    Section "Files"
    RgbPath "/usr/lib/X11/rgb"
    ModulePath "/usr/lib/modules"
    FontPath "/usr/share/fonts/misc/"
    FontPath "/usr/share/fonts/TTF/"
    FontPath "/usr/share/fonts/Type1/"
    FontPath "/usr/share/fonts/CID/"
    FontPath "/usr/share/fonts/75dpi/"
    FontPath "/usr/share/fonts/100dpi/"
    EndSection
    
    Section "Module"
    Load "extmod"
    Load "dri"
    Load "dbe"
    Load "record"
    Load "xtrap"
    Load "glx"
    Load "type1"
    Load "freetype"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse0"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "auto"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
    #DisplaySize 320 240 # mm
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "Cicero"
    ModelName "E17DL"
    HorizSync 30.0 -72
    VertRefresh 50.0 - 160
    Option "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Device"
    ### Available Driver options are:-
    ### Values&#58; [i]&#58; integer, <f>&#58; float, <bool>&#58; "True"/"False",
    ### <string>&#58; "String", <freq>&#58; "<f> Hz/kHz/MHz"
    ### &#91;arg&#93;&#58; arg optional
    #Option "NoAccel" # &#91;<bool>&#93;
    #Option "SWcursor" # &#91;<bool>&#93;
    #Option "ColorKey" # [i]
    #Option "CacheLines" # [i]
    #Option "Dac6Bit" # &#91;<bool>&#93;
    #Option "DRI" # &#91;<bool>&#93;
    #Option "NoDDC" # &#91;<bool>&#93;
    #Option "ShowCache" # &#91;<bool>&#93;
    #Option "XvMCSurfaces" # [i]
    #Option "PageFlip" # &#91;<bool>&#93;
    Identifier "Card0"
    Driver "i810"
    VendorName "Intel Corp."
    BoardName "82845G/GL &#91;Brookdale-G&#93; Chipset Integrated Graphics Device"
    BusID "PCI&#58;0&#58;2&#58;0"
    EndSection
    
    Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Card0"
    Monitor "Monitor0"
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 1
    Modes "1024x768" "800x600"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 4
    Modes "1024x768" "800x600"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 8
    Modes "1024x768" "800x600"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 15
    Modes "1024x768" "800x600"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 16
    Modes "1024x768" "800x600"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    Modes "1024x768" "800x600"
    EndSubSection
    EndSection
    Here is my Xorg.0.log file:
    Code:
    X Window System Version 6.8.2
    Release Date&#58; 9 February 2005
    X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.8.2
    Build Operating System&#58; Linux 2.6.11-gentoo-r3 i686 &#91;ELF&#93;
    Current Operating System&#58; Linux alexandria 2.6.11-gentoo-r3 #1 SMP Fri Jul 22 23&#58;15&#58;48 GMT 2005 i686
    Build Date&#58; 10 September 2005
    Before reporting problems, check http&#58;//wiki.X.Org
    to make sure that you have the latest version.
    Module Loader present
    Markers&#58; &#40;--&#41; probed, &#40;**&#41; from config file, &#40;==&#41; default setting,
    &#40;++&#41; from command line, &#40;!!&#41; notice, &#40;II&#41; informational,
    &#40;WW&#41; warning, &#40;EE&#41; error, &#40;NI&#41; not implemented, &#40;??&#41; unknown.
    &#40;==&#41; Log file&#58; "/var/log/Xorg.0.log", Time&#58; Sun Sep 11 14&#58;22&#58;37 2005
    &#40;==&#41; Using config file&#58; "/etc/X11/xorg.conf"
    &#40;==&#41; ServerLayout "X.org Configured"
    &#40;**&#41; |-->Screen "Screen0" &#40;0&#41;
    &#40;**&#41; | |-->Monitor "Monitor0"
    &#40;**&#41; | |-->Device "Card0"
    &#40;**&#41; |-->Input Device "Mouse0"
    &#40;**&#41; |-->Input Device "Keyboard0"
    &#40;WW&#41; The directory "/usr/share/fonts/CID/" does not exist.
    Entry deleted from font path.
    &#40;**&#41; FontPath set to "/usr/share/fonts/misc/,/usr/share/fonts/TTF/,/usr/share/fonts/Type1/,/usr/share/fonts/75dpi/,/usr/share/fonts/100dpi/"
    &#40;**&#41; RgbPath set to "/usr/lib/X11/rgb"
    &#40;**&#41; ModulePath set to "/usr/lib/modules"
    &#40;WW&#41; Open APM failed &#40;/dev/apm_bios&#41; &#40;No such file or directory&#41;
    &#40;II&#41; Module ABI versions&#58;
    X.Org ANSI C Emulation&#58; 0.2
    X.Org Video Driver&#58; 0.7
    X.Org XInput driver &#58; 0.4
    X.Org Server Extension &#58; 0.2
    X.Org Font Renderer &#58; 0.4
    &#40;II&#41; Loader running on linux
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "bitmap"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/fonts/libbitmap.a
    &#40;II&#41; Module bitmap&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    Module class&#58; X.Org Font Renderer
    ABI class&#58; X.Org Font Renderer, version 0.4
    &#40;II&#41; Loading font Bitmap
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "pcidata"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/libpcidata.a
    &#40;II&#41; Module pcidata&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    ABI class&#58; X.Org Video Driver, version 0.7
    Using vt 7
    &#40;--&#41; using VT number 7
    ...............
    &#40;--&#41; PCI&#58;*&#40;0&#58;2&#58;0&#41; Intel Corp. 82845G/GL &#91;Brookdale-G&#93; Chipset Integrated Graphics Device rev 3, Mem @ 0xf0000000/27, 0xe8000000/19
    &#40;II&#41; Addressable bus resource ranges are
    &#91;0&#93; -1 0 0x00000000 - 0xffffffff &#40;0x0&#41; MX&#91;B&#93;
    &#91;1&#93; -1 0 0x00000000 - 0x0000ffff &#40;0x10000&#41; IX&#91;B&#93;
    &#40;II&#41; OS-reported resource ranges&#58;
    &#91;0&#93; -1 0 0xffe00000 - 0xffffffff &#40;0x200000&#41; MX&#91;B&#93;&#40;B&#41;
    &#91;1&#93; -1 0 0x00100000 - 0x3fffffff &#40;0x3ff00000&#41; MX&#91;B&#93;E&#40;B&#41;
    &#91;2&#93; -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff &#40;0x10000&#41; MX&#91;B&#93;
    &#91;3&#93; -1 0 0x000c0000 - 0x000effff &#40;0x30000&#41; MX&#91;B&#93;
    &#91;4&#93; -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff &#40;0xa0000&#41; MX&#91;B&#93;
    &#91;5&#93; -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff &#40;0x1&#41; IX&#91;B&#93;
    &#91;6&#93; -1 0 0x00000000 - 0x000000ff &#40;0x100&#41; IX&#91;B&#93;
    &#40;II&#41; PCI Memory resource overlap reduced 0xec000000 from 0xefffffff to 0xebffffff
    .........
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "extmod"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/extensions/libextmod.a
    &#40;II&#41; Module extmod&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    Module class&#58; X.Org Server Extension
    ABI class&#58; X.Org Server Extension, version 0.2
    &#40;II&#41; Loading extension SHAPE
    &#40;II&#41; Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
    &#40;II&#41; Loading extension BIG-REQUESTS
    &#40;II&#41; Loading extension SYNC
    &#40;II&#41; Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    &#40;II&#41; Loading extension XC-MISC
    &#40;II&#41; Loading extension XFree86-VidModeExtension
    &#40;II&#41; Loading extension XFree86-Misc
    &#40;II&#41; Loading extension XFree86-DGA
    &#40;II&#41; Loading extension DPMS
    &#40;II&#41; Loading extension TOG-CUP
    &#40;II&#41; Loading extension Extended-Visual-Information
    &#40;II&#41; Loading extension XVideo
    &#40;II&#41; Loading extension XVideo-MotionCompensation
    &#40;II&#41; Loading extension X-Resource
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "dri"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/extensions/libdri.a
    &#40;II&#41; Module dri&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    ABI class&#58; X.Org Server Extension, version 0.2
    &#40;II&#41; Loading sub module "drm"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "drm"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/linux/libdrm.a
    &#40;II&#41; Module drm&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    ABI class&#58; X.Org Server Extension, version 0.2
    &#40;II&#41; Loading extension XFree86-DRI
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "dbe"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/extensions/libdbe.a
    &#40;II&#41; Module dbe&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    Module class&#58; X.Org Server Extension
    ABI class&#58; X.Org Server Extension, version 0.2
    &#40;II&#41; Loading extension DOUBLE-BUFFER
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "record"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/extensions/librecord.a
    &#40;II&#41; Module record&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.13.0
    Module class&#58; X.Org Server Extension
    ABI class&#58; X.Org Server Extension, version 0.2
    &#40;II&#41; Loading extension RECORD
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "xtrap"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/extensions/libxtrap.a
    &#40;II&#41; Module xtrap&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    Module class&#58; X.Org Server Extension
    ABI class&#58; X.Org Server Extension, version 0.2
    &#40;II&#41; Loading extension DEC-XTRAP
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "glx"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/extensions/libglx.a
    &#40;II&#41; Module glx&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    ABI class&#58; X.Org Server Extension, version 0.2
    &#40;II&#41; Loading sub module "GLcore"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "GLcore"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/extensions/libGLcore.a
    &#40;II&#41; Module GLcore&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    ABI class&#58; X.Org Server Extension, version 0.2
    &#40;II&#41; Loading extension GLX
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "type1"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/fonts/libtype1.a
    &#40;II&#41; Module type1&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.2
    Module class&#58; X.Org Font Renderer
    ABI class&#58; X.Org Font Renderer, version 0.4
    &#40;II&#41; Loading font Type1
    &#40;II&#41; Loading font CID
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "freetype"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/fonts/libfreetype.so
    &#40;II&#41; Module freetype&#58; vendor="X.Org Foundation & the After X-TT Project"
    compiled for 6.8.2, module version = 2.1.0
    Module class&#58; X.Org Font Renderer
    ABI class&#58; X.Org Font Renderer, version 0.4
    &#40;II&#41; Loading font FreeType
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "i810"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/drivers/i810_drv.o
    &#40;II&#41; Module i810&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.3.0
    Module class&#58; X.Org Video Driver
    ABI class&#58; X.Org Video Driver, version 0.7
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "mouse"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/input/mouse_drv.o
    &#40;II&#41; Module mouse&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    Module class&#58; X.Org XInput Driver
    ABI class&#58; X.Org XInput driver, version 0.4
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "kbd"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/input/kbd_drv.o
    &#40;II&#41; Module kbd&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    Module class&#58; X.Org XInput Driver
    ABI class&#58; X.Org XInput driver, version 0.4
    &#40;II&#41; I810&#58; Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets&#58; i810, i810-dc100,
    i810e, i815, i830M, 845G, 852GM/855GM, 865G, 915G
    &#40;II&#41; Primary Device is&#58; PCI 00&#58;02&#58;0
    &#40;--&#41; Chipset 845G found
    .............
    &#40;II&#41; Setting vga for screen 0.
    &#40;II&#41; Loading sub module "int10"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "int10"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/linux/libint10.a
    &#40;II&#41; Module int10&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    ABI class&#58; X.Org Video Driver, version 0.7
    &#40;II&#41; Loading sub module "vbe"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "vbe"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/libvbe.a
    &#40;II&#41; Module vbe&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.1.0
    ABI class&#58; X.Org Video Driver, version 0.7
    &#40;II&#41; Loading sub module "vgahw"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "vgahw"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/libvgahw.a
    &#40;II&#41; Module vgahw&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 0.1.0
    ABI class&#58; X.Org Video Driver, version 0.7
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Depth 16, &#40;==&#41; framebuffer bpp 16
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; RGB weight 565
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Default visual is TrueColor
    &#40;II&#41; Loading sub module "int10"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "int10"
    &#40;II&#41; Reloading /usr/lib/modules/linux/libint10.a
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; initializing int10
    &#40;WW&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Bad V_BIOS checksum
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Primary V_BIOS segment is&#58; 0xc000
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA BIOS detected
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE Version 3.0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE Total Mem&#58; 832 kB
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM&#58; Brookdale-G Graphics Chip Accelerated VGA BIOS
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM Software Rev&#58; 1.0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM Vendor&#58; Intel Corporation
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM Product&#58; Brookdale-G Graphics Controller
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM Product Rev&#58; Hardware Version 0.0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Integrated Graphics Chipset&#58; Intel&#40;R&#41; 845G
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Chipset&#58; "845G"
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Linear framebuffer at 0xF0000000
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; IO registers at addr 0xE8000000
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 1 display pipe available.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; detected 892 kB stolen memory.
    &#40;EE&#41; GARTInit&#58; Unable to open /dev/agpgart &#40;No such file or directory&#41;
    &#40;WW&#41; I810&#40;0&#41;&#58; /dev/agpgart is either not available, or no memory is available
    for allocation. Using pre-allocated memory only.
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Pre-allocated VideoRAM&#58; 892 kByte
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VideoRAM&#58; 892 kByte
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; video overlay key set to 0x83e
    &#40;**&#41; I810&#40;0&#41;&#58; page flipping disabled
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Using gamma correction &#40;1.0, 1.0, 1.0&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; BIOS Build&#58; 2759
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Device Presence&#58; disabled.
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display Info&#58; enabled.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Broken BIOSes cause the system to hang here.
    If you encounter this problem please add
    Option "DisplayInfo" "FALSE"
    to the Device section of your XF86Config file.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display Info&#58; CRT&#58; attached&#58; FALSE, present&#58; FALSE, size&#58; &#40;0,0&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display Info&#58; TV&#58; attached&#58; FALSE, present&#58; FALSE, size&#58; &#40;0,0&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display Info&#58; DFP &#40;digital flat panel&#41;&#58; attached&#58; FALSE, present&#58; FALSE, size&#58; &#40;0,0&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display Info&#58; LFP &#40;local flat panel&#41;&#58; attached&#58; FALSE, present&#58; FALSE, size&#58; &#40;0,0&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display Info&#58; CRT2 &#40;second CRT&#41;&#58; attached&#58; FALSE, present&#58; FALSE, size&#58; &#40;0,0&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display Info&#58; TV2 &#40;second TV&#41;&#58; attached&#58; FALSE, present&#58; FALSE, size&#58; &#40;0,0&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Currently active displays on Pipe A&#58;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; CRT
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display is using Pipe A
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Maximum frambuffer space&#58; 724 kByte
    &#40;II&#41; Loading sub module "ddc"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "ddc"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/libddc.a
    &#40;II&#41; Module ddc&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    ABI class&#58; X.Org Video Driver, version 0.7
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE DDC supported
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE DDC Level 2
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE DDC transfer in appr. 1 sec.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE DDC read successfully
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Manufacturer&#58; HSL Model&#58; 6b6 Serial#&#58; 95759
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Year&#58; 2002 Week&#58; 43
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; EDID Version&#58; 1.1
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Analog Display Input, Input Voltage Level&#58; 0.700/0.300 V
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Sync&#58; Separate
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Max H-Image Size &#91;cm&#93;&#58; horiz.&#58; 32 vert.&#58; 24
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Gamma&#58; 2.26
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; DPMS capabilities&#58; StandBy Suspend Off; RGB/Color Display
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; First detailed timing is preferred mode
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; redX&#58; 0.645 redY&#58; 0.321 greenX&#58; 0.285 greenY&#58; 0.600
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; blueX&#58; 0.142 blueY&#58; 0.057 whiteX&#58; 0.283 whiteY&#58; 0.298
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Supported VESA Video Modes&#58;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 720x400@70Hz
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 640x480@60Hz
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 640x480@75Hz
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 800x600@75Hz
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 1024x768@75Hz
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Manufacturer's mask&#58; 0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Supported Future Video Modes&#58;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; #0&#58; hsize&#58; 640 vsize 480 refresh&#58; 85 vid&#58; 22833
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; #1&#58; hsize&#58; 800 vsize 600 refresh&#58; 85 vid&#58; 22853
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; #2&#58; hsize&#58; 1024 vsize 768 refresh&#58; 85 vid&#58; 22881
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; #3&#58; hsize&#58; 1280 vsize 1024 refresh&#58; 60 vid&#58; 32897
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Supported additional Video Mode&#58;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; clock&#58; 56.2 MHz Image Size&#58; 306 x 230 mm
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; h_active&#58; 800 h_sync&#58; 832 h_sync_end 896 h_blank_end 1048 h_border&#58; 0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; v_active&#58; 600 v_sync&#58; 601 v_sync_end 604 v_blanking&#58; 631 v_border&#58; 0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Supported additional Video Mode&#58;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; clock&#58; 94.5 MHz Image Size&#58; 306 x 230 mm
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; h_active&#58; 1024 h_sync&#58; 1072 h_sync_end 1168 h_blank_end 1376 h_border&#58; 0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; v_active&#58; 768 v_sync&#58; 769 v_sync_end 772 v_blanking&#58; 808 v_border&#58; 0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Supported additional Video Mode&#58;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; clock&#58; 108.0 MHz Image Size&#58; 306 x 230 mm
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; h_active&#58; 1280 h_sync&#58; 1328 h_sync_end 1440 h_blank_end 1688 h_border&#58; 0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; v_active&#58; 1024 v_sync&#58; 1025 v_sync_end 1028 v_blanking&#58; 1066 v_border&#58; 0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Ranges&#58; V min&#58; 50 V max&#58; 160 Hz, H min&#58; 30 H max&#58; 72 kHz, PixClock max 110 MHz
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Will use BIOS call 0x5f05 to set refresh rates for CRTs.
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Maximum space available for video modes&#58; 724 kByte
    ....................
    Mode&#58; 38 &#40;1280x1024&#41;
    ModeAttributes&#58; 0x9a
    WinAAttributes&#58; 0x7
    WinBAttributes&#58; 0x0
    WinGranularity&#58; 64
    WinSize&#58; 64
    WinASegment&#58; 0xa000
    WinBSegment&#58; 0x0
    WinFuncPtr&#58; 0xc0005b77
    BytesPerScanline&#58; 1280
    XResolution&#58; 1280
    YResolution&#58; 1024
    XCharSize&#58; 8
    YCharSize&#58; 16
    NumberOfPlanes&#58; 1
    BitsPerPixel&#58; 8
    NumberOfBanks&#58; 1
    MemoryModel&#58; 4
    BankSize&#58; 0
    NumberOfImages&#58; 0
    RedMaskSize&#58; 0
    RedFieldPosition&#58; 0
    GreenMaskSize&#58; 0
    GreenFieldPosition&#58; 0
    BlueMaskSize&#58; 0
    BlueFieldPosition&#58; 0
    RsvdMaskSize&#58; 0
    RsvdFieldPosition&#58; 0
    DirectColorModeInfo&#58; 0
    PhysBasePtr&#58; 0xf0000000
    LinBytesPerScanLine&#58; 1280
    BnkNumberOfImagePages&#58; 0
    LinNumberOfImagePages&#58; 0
    LinRedMaskSize&#58; 0
    LinRedFieldPosition&#58; 0
    LinGreenMaskSize&#58; 0
    LinGreenFieldPosition&#58; 0
    LinBlueMaskSize&#58; 0
    LinBlueFieldPosition&#58; 0
    LinRsvdMaskSize&#58; 0
    LinRsvdFieldPosition&#58; 0
    MaxPixelClock&#58; 230000000
    ...............
    Mode&#58; 40 &#40;640x480&#41;
    ModeAttributes&#58; 0x9b
    WinAAttributes&#58; 0x7
    WinBAttributes&#58; 0x0
    WinGranularity&#58; 64
    WinSize&#58; 64
    WinASegment&#58; 0xa000
    WinBSegment&#58; 0x0
    WinFuncPtr&#58; 0xc0005b77
    BytesPerScanline&#58; 1280
    XResolution&#58; 640
    YResolution&#58; 480
    XCharSize&#58; 8
    YCharSize&#58; 16
    NumberOfPlanes&#58; 1
    BitsPerPixel&#58; 15
    NumberOfBanks&#58; 1
    MemoryModel&#58; 6
    BankSize&#58; 0
    NumberOfImages&#58; 0
    RedMaskSize&#58; 5
    RedFieldPosition&#58; 10
    GreenMaskSize&#58; 5
    GreenFieldPosition&#58; 5
    BlueMaskSize&#58; 5
    BlueFieldPosition&#58; 0
    RsvdMaskSize&#58; 0
    RsvdFieldPosition&#58; 0
    DirectColorModeInfo&#58; 0
    PhysBasePtr&#58; 0xf0000000
    LinBytesPerScanLine&#58; 1280
    BnkNumberOfImagePages&#58; 0
    LinNumberOfImagePages&#58; 0
    LinRedMaskSize&#58; 5
    LinRedFieldPosition&#58; 10
    LinGreenMaskSize&#58; 5
    LinGreenFieldPosition&#58; 5
    LinBlueMaskSize&#58; 5
    LinBlueFieldPosition&#58; 0
    LinRsvdMaskSize&#58; 0
    LinRsvdFieldPosition&#58; 0
    MaxPixelClock&#58; 230000000
    ...............
    Mode&#58; 43 &#40;800x600&#41;
    ModeAttributes&#58; 0x9a
    WinAAttributes&#58; 0x7
    WinBAttributes&#58; 0x0
    WinGranularity&#58; 64
    WinSize&#58; 64
    WinASegment&#58; 0xa000
    WinBSegment&#58; 0x0
    WinFuncPtr&#58; 0xc0005b77
    BytesPerScanline&#58; 1600
    XResolution&#58; 800
    YResolution&#58; 600
    XCharSize&#58; 8
    YCharSize&#58; 16
    NumberOfPlanes&#58; 1
    BitsPerPixel&#58; 16
    NumberOfBanks&#58; 1
    MemoryModel&#58; 6
    BankSize&#58; 0
    NumberOfImages&#58; 0
    RedMaskSize&#58; 5
    RedFieldPosition&#58; 11
    GreenMaskSize&#58; 6
    GreenFieldPosition&#58; 5
    BlueMaskSize&#58; 5
    BlueFieldPosition&#58; 0
    RsvdMaskSize&#58; 0
    RsvdFieldPosition&#58; 0
    DirectColorModeInfo&#58; 0
    PhysBasePtr&#58; 0xf0000000
    LinBytesPerScanLine&#58; 1600
    BnkNumberOfImagePages&#58; 0
    LinNumberOfImagePages&#58; 0
    LinRedMaskSize&#58; 5
    LinRedFieldPosition&#58; 11
    LinGreenMaskSize&#58; 6
    LinGreenFieldPosition&#58; 5
    LinBlueMaskSize&#58; 5
    LinBlueFieldPosition&#58; 0
    LinRsvdMaskSize&#58; 0
    LinRsvdFieldPosition&#58; 0
    MaxPixelClock&#58; 230000000
    ......................
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Monitor0&#58; Using hsync range of 30.00-72.00 kHz
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Monitor0&#58; Using vrefresh range of 50.00-160.00 Hz
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Not using mode "1024x768" &#40;no mode of this name&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Not using mode "800x600" &#40;no mode of this name&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 6076 kBytes additional video memory is required to
    enable tiling mode for DRI.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 2304 kBytes additional video memory is required to enable DRI.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Disabling DRI.
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Virtual size is 640x480 &#40;pitch 640&#41;
    &#40;**&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Built-in mode "640x480"
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Attempting to use 85Hz refresh for mode "640x480" &#40;41&#41;
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display dimensions&#58; &#40;320, 240&#41; mm
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; DPI set to &#40;50, 50&#41;
    &#40;II&#41; Loading sub module "fb"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "fb"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/libfb.a
    &#40;II&#41; Module fb&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
    ABI class&#58; X.Org ANSI C Emulation, version 0.2
    &#40;II&#41; Loading sub module "xaa"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "xaa"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/libxaa.a
    &#40;II&#41; Module xaa&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 1.2.0
    ABI class&#58; X.Org Video Driver, version 0.7
    &#40;II&#41; Loading sub module "ramdac"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "ramdac"
    &#40;II&#41; Loading /usr/lib/modules/libramdac.a
    &#40;II&#41; Module ramdac&#58; vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 6.8.2, module version = 0.1.0
    ABI class&#58; X.Org Video Driver, version 0.7
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VBE Restore workaround&#58; enabled.
    &#40;II&#41; do I need RAC? No, I don't.
    .................
    &#40;II&#41; Loading sub module "int10"
    &#40;II&#41; LoadModule&#58; "int10"
    &#40;II&#41; Reloading /usr/lib/modules/linux/libint10.a
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; initializing int10
    &#40;WW&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Bad V_BIOS checksum
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Primary V_BIOS segment is&#58; 0xc000
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA BIOS detected
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE Version 3.0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE Total Mem&#58; 832 kB
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM&#58; Brookdale-G Graphics Chip Accelerated VGA BIOS
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM Software Rev&#58; 1.0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM Vendor&#58; Intel Corporation
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM Product&#58; Brookdale-G Graphics Controller
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; VESA VBE OEM Product Rev&#58; Hardware Version 0.0
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Default visual is TrueColor
    &#40;--&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Xv is disabled because it needs 2D accel and AGPGART.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Allocated 128 kB for the ring buffer at 0x0
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Allocating at least 99 scanlines for pixmap cache
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Initial framebuffer allocation size&#58; 724 kByte
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Allocated 4 kB for HW cursor at 0xfffff000
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Allocated 16 kB for HW &#40;ARGB&#41; cursor at 0xffffb000
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Allocated 16 kB for the scratch buffer at 0xffff7000
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Updated framebuffer allocation size from 724 to 727 kByte
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Updated pixmap cache from 99 scanlines to 102 scanlines
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 0x8645380&#58; Memory at offset 0x00020000, size 727 kBytes
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 0x85d9ef0&#58; Memory at offset 0x000de000, size 4 kBytes
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 0x85d9f18&#58; Memory at offset 0x000da000, size 16 kBytes
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 0x852d43c&#58; Memory at offset 0x00000000, size 128 kBytes
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; 0x86453c0&#58; Memory at offset 0x000d6000, size 16 kBytes
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Write-combining range &#40;0xf0000000,0x8000000&#41;
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; vgaHWGetIOBase&#58; hwp->IOBase is 0x03d0, hwp->PIOOffset is 0x0000
    &#40;WW&#41; I810&#40;0&#41;&#58; PGTBL_ER is 0x00000049
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display plane A is enabled and connected to Pipe A.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Enabling plane A.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Display plane A is now enabled and connected to Pipe A.
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; PIPEACONF is 0x80000000
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Mode bandwidth is 26 Mpixel/s
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; maxBandwidth is 640 Mbyte/s, pipe bandwidths are 70 Mbyte/s, 0 Mbyte/s
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; LFP compensation mode&#58; 0x1
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Using XFree86 Acceleration Architecture &#40;XAA&#41;
    Screen to screen bit blits
    Solid filled rectangles
    8x8 mono pattern filled rectangles
    Indirect CPU to Screen color expansion
    Solid Horizontal and Vertical Lines
    Offscreen Pixmaps
    Setting up tile and stipple cache&#58;
    5 128x102 slots
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Backing store disabled
    &#40;==&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Silken mouse enabled
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Initializing HW Cursor
    &#40;**&#41; Option "dpms"
    &#40;**&#41; I810&#40;0&#41;&#58; DPMS enabled
    &#40;II&#41; I810&#40;0&#41;&#58; direct rendering&#58; Disabled
    &#40;==&#41; RandR enabled
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension MIT-SHM
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension XInputExtension
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension XTEST
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension XKEYBOARD
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension LBX
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension XC-APPGROUP
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension SECURITY
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension XINERAMA
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension XFIXES
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension XFree86-Bigfont
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension RENDER
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension RANDR
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension COMPOSITE
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension DAMAGE
    &#40;II&#41; Initializing built-in extension XEVIE
    &#40;**&#41; Option "Protocol" "auto"
    &#40;**&#41; Mouse0&#58; Device&#58; "/dev/input/mice"
    &#40;**&#41; Mouse0&#58; Protocol&#58; "auto"
    &#40;**&#41; Option "CorePointer"
    &#40;**&#41; Mouse0&#58; Core Pointer
    &#40;**&#41; Option "Device" "/dev/input/mice"
    &#40;==&#41; Mouse0&#58; Emulate3Buttons, Emulate3Timeout&#58; 50
    &#40;==&#41; Mouse0&#58; Buttons&#58; 3
    &#40;**&#41; Mouse0&#58; SmartScroll&#58; 1
    &#40;**&#41; Option "CoreKeyboard"
    &#40;**&#41; Keyboard0&#58; Core Keyboard
    &#40;**&#41; Option "Protocol" "standard"
    &#40;**&#41; Keyboard0&#58; Protocol&#58; standard
    &#40;**&#41; Option "AutoRepeat" "500 30"
    &#40;**&#41; Option "XkbRules" "xorg"
    &#40;**&#41; Keyboard0&#58; XkbRules&#58; "xorg"
    &#40;**&#41; Option "XkbModel" "pc105"
    &#40;**&#41; Keyboard0&#58; XkbModel&#58; "pc105"
    &#40;**&#41; Option "XkbLayout" "us"
    &#40;**&#41; Keyboard0&#58; XkbLayout&#58; "us"
    &#40;**&#41; Option "CustomKeycodes" "off"
    &#40;**&#41; Keyboard0&#58; CustomKeycodes disabled
    &#40;II&#41; XINPUT&#58; Adding extended input device "Keyboard0" &#40;type&#58; KEYBOARD&#41;
    &#40;II&#41; XINPUT&#58; Adding extended input device "Mouse0" &#40;type&#58; MOUSE&#41;
    &#40;--&#41; Mouse0&#58; PnP-detected protocol&#58; "ExplorerPS/2"
    &#40;II&#41; Mouse0&#58; ps2EnableDataReporting&#58; succeeded
    &#40;WW&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Setting the original video mode instead of restoring
    the saved state
    &#40;WW&#41; I810&#40;0&#41;&#58; Successfully set original devices

  2. #2
    Linux Guru loft306's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    The DairyLand
    Posts
    1,666
    The problem is in the /etc/X11/xorg.conf and is simple to fix first there should be listed a default depth at the first block in that section kinda like this example
    Code:
    Section "Screen"
        Identifier  "Screen 1"
        Device      "NVIDIA GeForce"
        Monitor     "My Monitor"
        DefaultDepth 24
    then in ordor to run the desired depth you must add it to the depth 24 subsection or whatever you choose (but the 24 section is the best res) something like this
    Code:
     Subsection "Display"
            Depth       24
            Modes       "1280x1024 " "1024x768" "800x600" "640x480"
            ViewPort    0 0
        EndSubsection
    and to make it defaut place it first in the line of usable modes
    ~Mike ~~~ Forum Rules
    Testing? What's that? If it compiles, it is good, if it boots up, it is perfect. ~ Linus Torvalds
    http://loft306.org

  3. #3
    geo
    geo is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    8

    still stuck on 640x480

    Thanks for your reply, but unfortunately this did not work. I noticed these error messages though, any ideas?:

    (WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such file or directory)
    (**) I810(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
    (WW) I810(0): Bad V_BIOS checksum
    (EE) GARTInit: Unable to open /dev/agpgart (No such file or directory)
    (WW) I810(0): /dev/agpgart is either not available, or no memory is available
    for allocation. Using pre-allocated memory only.
    (EE) I810(0): No Video BIOS modes for chosen depth.
    (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
    Fatal server error:
    no screens found

  4. #4
    Linux Engineer
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Vancouver
    Posts
    1,366
    no screens found generally means that your monitor settings are incorrect, work with your vertical and horizontal sync settings...to get these right manually run xorgcfg, which usually detects these pretty well, then you can manually add other resolutions and your video card to the xorg.conf file that xorgcfg creates...plus you will probably have to edit the mouse device to /dev/input/mice
    Operating System: GNU Emacs

  5. #5
    geo
    geo is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    8

    Still stuck on 640x480

    Thank you for your response but my refresh rates are correct as I got them straight from the technical specifications from my monitor manual, and the mouse directory is already set to the directory you mentioned. Any other ideas? Thanks.

  6. #6
    Linux Engineer
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Vancouver
    Posts
    1,366
    Well, if you directly copied that xorg.conf, at least your Horizontal sync settings are wrong, you have them typed in incorrectly...missing a space
    Operating System: GNU Emacs

  7. #7
    geo
    geo is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    8

    still stuck

    This hasn't solved the problem. I think it might have something to do with loading the agpgart module.

  8. #8
    Linux Guru loft306's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    The DairyLand
    Posts
    1,666

    Re: still stuck

    Quote Originally Posted by geo
    This hasn't solved the problem. I think it might have something to do with loading the agpgart module.
    That is usualy an effect of other things in the config being wrong not a cause
    ~Mike ~~~ Forum Rules
    Testing? What's that? If it compiles, it is good, if it boots up, it is perfect. ~ Linus Torvalds
    http://loft306.org

  9. #9
    geo
    geo is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    8

    still stuck

    Does anyone know what the problem is with me settings and why I'm getting the errors mentioned?
    Thanks

  10. #10
    geo
    geo is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    8

    help

    I've tried about everything, I think it might have something to do with my intel driver. I can't think of anything else. One of you linux people must know, c'mon....what do you say you tell me.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •