Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 10 of 10
I keep geting this when i emerge xorg-x11, Code: x11-base/xorg-x11-6.8.2-r2 failed...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux User mactabilis's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    moon
    Posts
    379

    x11 error


    I keep geting this when i emerge xorg-x11,


    Code:
    x11-base/xorg-x11-6.8.2-r2 failed

  2. #2
    Linux Guru AlexK's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Earth
    Posts
    3,379
    when i get errors like that, usually switching to a different mirror or running emerge --sync fixes it up for me.
    Life is complex, it has a real part and an imaginary part.

  3. #3
    Linux User mactabilis's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    moon
    Posts
    379
    Well i will exsplain more,This gentoo is on a diffrent box and has not even got xorg-x11 installed on it yet so its not a update,But i will give it a try.

    How would i change mirrors to help?

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Banned
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    947
    Does it only show that error, normally there is abit more?
    md5 test failer or can not find server
    etc

  6. #5
    Linux User mactabilis's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    moon
    Posts
    379
    This box has no desktop at the moment thats what i'm trying to set up ,

    I see this line above thats about it,

    Code:
    i686-pc-linux-gnu-gcc -c -o ../../../lib/GL/glx/glapi_x86.o ../../../lib/GL/glx/glapi_x86.S
    ../../../lib/GL/glx/glapi_x86.S:29:22: assyntax.h: No such file or directory
    ../../../lib/GL/glx/glapi_x86.S:30:26: glapioffsets.h: No such file or directory
    make[5]: *** [../../../lib/GL/glx/glapi_x86.o] Error 1
    make[5]: Leaving directory '/var/tmp/portage/xorg-x11-6.8.2-r6/work/xc/lib/GL/GL'
    make[4]: *** [all Error 2
    make[4]: Leaving directory '/var/tmp/portage/xorg-x11-6.8.2-r6/work/xc/lib/GL'
    make[3]: *** [all] Error 2
    make[3]: Leaving directory '/var/tmp/portage/xorg-x11-6.8.2-r6/work/xc/lib'
    make[2]: *** [all] Error 2
    make[2]: Leaving directory '/var/tmp/portage/xorg-x11-6.8.2-r6/work/xc'
    make[1]: *** [World] Error 2
    make[1]: Leaving directory '/var/tmp/portage/xorg-x11-6.8.2-46/work/xc'
    make: *** [World] Error 2
    !!! ERROR: x11-base/xorg-x11-6.8.2-r6 failed.

  7. #6
    Linux Guru AlexK's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Earth
    Posts
    3,379
    Quote Originally Posted by mactabilis
    Well i will exsplain more,This gentoo is on a diffrent box and has not even got xorg-x11 installed on it yet so its not a update,But i will give it a try.

    How would i change mirrors to help?
    I usually get errors like that during the initial install phase or when trying to get some obscure item.

    As for changing mirrors, personally I find that this belgian mirror has a lot of stuff and this one is good for rsync.
    Life is complex, it has a real part and an imaginary part.

  8. #7
    Linux User mactabilis's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    moon
    Posts
    379
    Ok but as i said im still in command mode as the gentoo install is on another box,
    So if i was to emerge xorg-x11 from one of your stated mirrors what would the type be,


    emerge xorg-x11 <mirror>??

  9. #8
    Linux User mactabilis's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    moon
    Posts
    379
    Ok i worked that out and it didnot work,

    But i managed to catch this in the error if its any help ,

    Code:
    /lib/GL/glx/glapi_x86.S modification time please use 5.1e+07 s in the future.

  10. #9
    Linux User mactabilis's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    moon
    Posts
    379
    Well Ive worked that out it was a system time problem,My box went back to 2001,Just using the "date" command did not resolve the error,I had to change it in the bios,Any way xorg-x11 emerged,But now i'm trying to resolve this,

    Code:
    Duplicate symbol __1686.get_pc_thunk.bx in /usr/lib/modules/fonts/libbitmap.a.bl
    module load Failure
    Thats what i get when useing X -configure.

  11. #10
    Linux Guru AlexK's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Earth
    Posts
    3,379
    what about running xorgconfig?
    Life is complex, it has a real part and an imaginary part.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •