Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 1 of 1
I have installed Ubuntu 7.10 from CD on a SATA-drive: Everthing seemed OK until I looked at the drive with GParted which complained about missing mountpoint (see attachment). fdisk -l ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    61

    device don't show up in df


    I have installed Ubuntu 7.10 from CD on a SATA-drive:
    Everthing seemed OK until I looked at the drive with GParted which complained about missing mountpoint (see attachment).

    fdisk -l gives:

    Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sda1 * 1 60424 485355748+ 83 Linux
    /dev/sda2 60425 60801 3028252+ 5 Extended
    /dev/sda5 60425 60801 3028221 82 Linux swap / Solaris

    /etc/fstab gives:

    # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
    proc /proc proc defaults 0 0
    # /dev/sda1
    UUID=0e21f8c5-6e90-4434-96dc-d98a0b9ce7ee / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
    # /dev/sda5
    UUID=ca1df9d2-e38d-4ef4-830a-d63ea1be4426 none swap sw 0 0
    /dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec 0 0

    but ...

    df -h gives:

    Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
    varrun 505M 240K 505M 1% /var/run
    varlock 505M 0 505M 0% /var/lock
    udev 505M 72K 505M 1% /dev
    devshm 505M 0 505M 0% /dev/shm
    lrm 505M 34M 471M 7% /lib/modules/2.6.22-14-generic/volatile


    Where is /dev/sda1 in df listing

    Someting is very wrong but I can't figure out how to correct it ...
    Attached Images Attached Images
    Last edited by zkab; 12-09-2007 at 12:30 PM. Reason: New attachment

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •