Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
Hiya all, Ive just finished installing Debian 3.0.2 on my Dell Latitude LS, upgraded everything to the newest releases etc etc. Then I tried to get my sound card working. ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    2

    Neomagic256AV + Alsa


    Hiya all,

    Ive just finished installing Debian 3.0.2 on my Dell Latitude LS, upgraded everything to the newest releases etc etc.

    Then I tried to get my sound card working.

    I recompiled my kernel ( 2.4.18 ) and made sure the sound module was installed.

    Rebooted.

    I downloaded Alsa-1.0.5a and config/make/installed it.

    I then did 'modprobe snd-nm256' as per the instructions on the Alsa site and the computer hung.

    Rebooted, fixed up the FS.

    Rebooted again and now the computer just hangs when it tries to Init the sound.

    ----
    Restoring ALSA mixer settings ... PCI: Found IRQ 10 for device 01:00.1
    nm256: found card signature in video RAM: 0x27ec00
    nm256: Mapping port 1 from 0x2709a0 - 0x27ec00
    ----

    It stalls here, nothing responds and I have to reboot/clean FS again.

    Anyone know of a fix/or even what is going wrong here?

    Im totally stumped Ive looked everywhere.

    Dan.

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    2
    A friend suggested trying the Kernel OSS modules, exactly the same problem with them though.

    It loads the driver then hangs.

    ----
    NeoMagic 256AV/ZX audio driver, version 1.1p
    PCI: Found IRQ 10 for device 01:00.1
    NM256: Found card signature in video RAM: 0x27ec00
    NM256: Mapping port 1 from 0x266c00 - 0x27ec00
    Initialized NeoMagic 256AV audio in PCI native mode
    ----

    Hangs here.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •