Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
I just installed ubuntu 9.04 for the first time. The problem is that I can't get sound to function normally. All I hear is white noise, I suppose it is ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4

    [SOLVED] 4core1600p35


    I just installed ubuntu 9.04 for the first time.
    The problem is that I can't get sound to function normally.
    All I hear is white noise, I suppose it is a problem with the driver.
    I have a ASRock 4core1600p35-WiFi motherboard, and the sound card is integrated
    I can't find a driver for linux, on a cd that I got with it there is only drivers for windows xp and vista.
    Does anyone know how to fix that?

    sorry for the bad english

  2. #2
    oz
    oz is offline
    forum.guy
    Join Date
    May 2004
    Location
    arch linux
    Posts
    18,733
    Welcome to the forums!

    Check these two pages for some troubleshooting tips:

    https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting

    https://wiki.ubuntu.com/DebuggingSoundProblems

    After going through these tips, post back if you continue to have problems.


    Edit: I should add that most Linux drivers come included within the kernel, proprietary video drivers and sometimes network drivers sometimes being the exception.
    Last edited by oz; 10-18-2009 at 09:41 PM.
    oz

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    thank you, the sound now works perfect

  4. $spacer_open
    $spacer_close

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •