Find the answer to your Linux question:
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18
If you're running FB, then I imagine your hard drive is sound. What distro? FC 2? Did you by chance tell grub to install to floppy? You could do an ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #11
    Trusted Penguin Dapper Dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    The Sovereign State of South Carolina
    Posts
    4,630

    If you're running FB, then I imagine your hard drive is sound.

    What distro? FC 2? Did you by chance tell grub to install to floppy? You could do an upgrade to your OS, rather than a new install. Depending on distro, it may give you the chance to revise and/or update Grub/Lilo. Whichever you go with, install it to the MBR.
    Linux Mint + IceWM Registered: #371367 New Members: click here

  2. #12
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    61
    In answer to what distro, I've tried SuSE 9.1 Pers, and Yoper (for temporary use), both of which installed the boot loader to the MBR, and neither booted. I do have a floppy I can use to boot temporarily, though I'm using a borrowed floppy drive, so I hope to resolve this quickly.. I am currently in the process of downloading th 64 bit version of FC2 for the permanent install.

  3. #13
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    61
    New symptom alert! After I install the temporary SuSE system, the bootloader only stays installed the first time I boot up after the install! If I use the floppy to get to the bootloader after the first boot, all I get is a GRUB> prompt! Is my MBR just totally screwed up?

  4. #14
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    61
    Aha! I fixed it! Apparently, although my jumper on my HD was on the master setting, it wasn't making a connection between the two pins, so I substituted a bit of wire for the jumper, and it boots! Yay!

  5. #15
    Trusted Penguin Dapper Dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    The Sovereign State of South Carolina
    Posts
    4,630
    Whew! That's really good to know gstuartj, cause it had my brain racked to come up with a solution! Congratulations!
    Linux Mint + IceWM Registered: #371367 New Members: click here

  6. #16
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    61
    Thanks for the help Dapper, and everyone else!

  7. #17
    Linux User Stefann's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Boise, ID
    Posts
    340
    Quote Originally Posted by gstuartj
    Here's my boot partition info. (Device Size Filesystem Mount Start End)
    /dev/hde2 12.3 MB ext2 /boot 0 24
    /dev/hde2 it is PHYSICALLY the secondary SLAVE drive no wonder you are having problems you need to change the IDE cables around, it needs to be on the first one at least origonally otherwise boot would be impossible.
    Nothing is worse than ten penguins fighting over which is better, vi or emacs.
    Registered Linux User #404402
    Finally I'm back on LF after a long while.

  8. #18
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    61
    No, the cables are right. In any case, it's working now!

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •