Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
hi, I have an adaptec sata raid controller with 2 sata 160gig drives on it, my master hd is ide and runs suse 9.1, but in starting up I get ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Belgium
    Posts
    62

    adaptec sata raid


    hi,

    I have an adaptec sata raid controller with 2 sata 160gig drives on it,
    my master hd is ide and runs suse 9.1,
    but in starting up I get DMA timeouts etc on those 2 stat HDs and it takes quite a long time to boot...
    in linux I created primary partitions on the HDs and now I am formatting them before mounting them but it takes so sooooo long to format, is that normal?

    also when I run fdisk -l it searches long after the 2 sata drive but finds them correctly...

    the adaptec drivers where installed directly from the suse cd or should I always use the drivers delivered with the adaptec controller, maybe thats the problem?

    thnx,
    davy

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by emecstudios
    hi,

    I have an adaptec sata raid controller with 2 sata 160gig drives on it,
    my master hd is ide and runs suse 9.1,
    but in starting up I get DMA timeouts etc on those 2 stat HDs and it takes quite a long time to boot...
    in linux I created primary partitions on the HDs and now I am formatting them before mounting them but it takes so sooooo long to format, is that normal?

    also when I run fdisk -l it searches long after the 2 sata drive but finds them correctly...

    the adaptec drivers where installed directly from the suse cd or should I always use the drivers delivered with the adaptec controller, maybe thats the problem?

    thnx,
    davy
    Did you find the answer?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •