Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
I have some questions. i have a laptop and a home computer both running SuSE Linux 9.2 (Professional) FTP install so its a full distrubution. its is running good, but ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1

    both my soundcards arent working pls help


    I have some questions. i have a laptop and a home computer both running SuSE Linux 9.2 (Professional) FTP install so its a full distrubution.

    its is running good, but on both computers i have problems with the sound, nothing comes out even though none of the chanels are muted.

    the specs are as following:

    Home Computer: C-media VIA AC97 Audio Device (as Windows says it)
    Laptop: ESS Solo-1

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    India
    Posts
    46
    Is linux detecting the soundcard properly?
    If not check the maker website for support/drivers.
    If yes then try these suggestions:
    1>run artsd
    2>run aumix at the cmd prompt and ceck the volume levels for the first 2 settings.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    45
    Try booting Slax or Knoppix and see if it works better. Then you can see what modules it loads automagically. I use my handy little Slax CD almost everytime I have hardware issues.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •