Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
Okay, installed Mandy 9.1 Having trouble getting my onboard sound to work, aswell as my Graphics Card. My setup is as follows: AMD Athlon XP 2200+ Jetway KT400 Motherboard 512mb ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    UK
    Posts
    1

    libGL.so.1.2 and ATI driver problems


    Okay, installed Mandy 9.1

    Having trouble getting my onboard sound to work, aswell as my Graphics Card.

    My setup is as follows:
    AMD Athlon XP 2200+
    Jetway KT400 Motherboard
    512mb PC3200 RAM
    Sapphire Radeon 9600XT 256mb
    80GB Maxtor

    When I attempt to install the ATI Linux Drivers, Xfree86 Version 4.3.0, from the official website I recieve this conflict:

    "Problems occured during installation:
    file /usr/X11R6/libGL.so.1.2 from install of fglrx-4.3.0-3.7.1 conflicts with the file from the package XFree86-libs-4.3.5mdk"

    In the end I forced the install:

    root@localhost Desktop]# rpm -i --force fglrx-4.3.0-3.7.1.i386.rpm
    *** Trying to install a precompiled kernel module.
    *** WARNING ***
    Tailored kernel module for fglrx not present in your system.
    You must go to /lib/modules/fglrx/build_mod subdir
    and execute './make.sh' to build a fully customed kernel module.
    Afterwards go to /lib/modules/fglrx and run './make_install.sh'
    in order to install the module into your kernel's module repository.
    (see readme.txt for more details.)

    As of now you can still run your XServer in 2D, but hardware acclerated
    OpenGL will not work and 2D graphics will lack performance.

    failed.
    *** Error: no kernel module build environment - please consult readme.
    Installed: qt3 (gcc 3.2) based control panel application
    ===
    ATI display drivers successfully installed
    please run 'fglrxconfig' now
    ===
    [root@localhost Desktop]#

    This never went to well. As for the sound I have no idea as to how to get it to work, it is being detected as AC97 Onboard, which is correct. Im just getting no sound.

    Anything feedback will be greatly appretiated.

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    6
    Dear ...

    As for sound change driver to i8ln audio alsa drivers don't work and goto www.linuxgamerz.net or simliar for info about ati howto although if you type glxinfo b4 you install ati and it said dri = yes and u had the mesa drivers than you didn't need to install ati

    From Appleman1234
    Hope this helps

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •