my pci tv card is:
Intel Intercast
PBA 658391-003
FCC ID: EJMPCUD17XX

/sbin/lspci -v
2:0a.0 Multimedia video controller: Intel Corporation Intercast Video Capture Card
Subsystem: Intel Corporation Intercast Video Capture Card
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 3
Memory at e2000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]

root@localhost ~]# dmesg | grep video
Boot video device is 0000:01:00.0
Linux video capture interface: v1.00
[root@localhost ~]# lsmod | grep bt
bttv 176181 0
video_buf 26181 1 bttv
ir_common 27333 1 bttv
compat_ioctl32 1601 1 bttv
i2c_algo_bit 8905 1 bttv
v4l2_common 15553 2 tuner,bttv
btcx_risc 5193 1 bttv
tveeprom 14673 1 bttv
videodev 9537 1 bttv
i2c_core 22209 7 tuner,bttv,i2c_algo_bit,tveeprom,i2c_dev,nvidia,i2 c_nforce2
[root@localhost ~]# ls -ald /dev/video*
ls: /dev/video*: No such file or directory
[root@localhost ~]# ls -ald /dev/video
ls: /dev/video: No such file or directory
[root@localhost ~]# ls -ald /dev/video0
ls: /dev/video0: No such file or directory
[root@localhost ~]# dmesg | tail -n 10
device eth0 left promiscuous mode
audit(1160466499.489:84): dev=eth0 prom=0 old_prom=256 auid=4294967295
bridge-eth0: disabled promiscuous mode
/dev/vmmon[14959]: host clock rate change request 83 -> 0
vmmon: Had to deallocate locked 107900 pages from vm driver f43c1000
vmmon: Had to deallocate AWE 5377 pages from vm driver f43c1000
application firefox-bin uses obsolete OSS audio interface
Linux video capture interface: v1.00
bttv: driver version 0.9.16 loaded
bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture

[root@localhost ~]# dmesg | grep v4l
[root@localhost ~]#

mplayer tv:// 3
MPlayer dev-SVN-rUNKNOWN-4.1.1 (C) 2000-2006 MPlayer Team
CPU: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3400+ (Family: 15, Model: 44, Stepping: 0)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
Opening joystick device /dev/input/js0
Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
Can't init input joystick
Setting up LIRC support...

Playing tv://.
Selected driver: dummy
name: NULL-TV
author: alex
Selected input hasn't got a tuner!
No vidix driver name provided, probing available ones (-v option for details)!
[nvidia_vid] Found chip: NV11 [GeForce2 MX]
[nvidia_vid] arch 10 register base 0xb707f000
[nvidia_vid] detected memory size 32 MB
[nvidia_vid] MTRR set up
[nvidia_vid] video mode: 1024x768@15
[VO_SUB_VIDIX] Description: NVIDIA RIVA OVERLAY DRIVER.
[VO_SUB_VIDIX] Author: Sascha Sommer <saschasommer@freenet.de>.
================================================== ========================
Opening video decoder: [raw] RAW Uncompressed Video
VDec: vo config request - 320 x 200 (preferred colorspace: Planar YV12)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
SwScaler: reducing / aligning filtersize 1 -> 4
SwScaler: reducing / aligning filtersize 1 -> 4
SwScaler: reducing / aligning filtersize 1 -> 1
SwScaler: reducing / aligning filtersize 5 -> 4

SwScaler: BICUBIC scaler, from 0x32315659 (21VY) to 0x32595559 (2YUY) using MMX2
SwScaler: using 4-tap MMX scaler for horizontal luminance scaling
SwScaler: using 4-tap MMX scaler for horizontal chrominance scaling
SwScaler: using n-tap MMX scaler for vertical scaling (BGR)
SwScaler: 320x200 -> 320x200
VO: [xvidix] 320x200 => 320x200 Packed YUY2
[nvidia_vid] set colorkey 0xff00
called vixConfigPlayback
[nvidia_vid] setting up a 320x200-352x284 video window (src 320x200), format 0x32595559
Selected video codec: [rawyv12] vfm: raw (RAW YV12)
================================================== ========================
Audio: no sound
Starting playback...
X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown).


both mplayer and tvtime tell me this:

videoinput: Cannot open capture device /dev/video0: No such device

any sugestions on what to try to make this work?
thanks