Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
Hey I think Im getting closer to getting my sound to work in linux. I bought a SB Live and it didnt work with also (no idea y) so i ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Metro-Detroit
    Posts
    14

    Sound Problems


    Hey I think Im getting closer to getting my sound to work in linux.

    I bought a SB Live and it didnt work with also (no idea y) so i tried it with oss and this is what I get:
    Warning: Some of the devices failed to initialize.
    See /usr/lib/oss/logs/soundon.log for more info.

    Some common system setup errors were detected:
    1: PCI interrupt not allocated by BIOS

    Please look at /usr/lib/oss/logs/errors.log for troubleshooting instructions.


    Does any one know waht that means or how to fix that?
    Or why alsa would say that there is no sound card when I got the SB properly working in windows?

  2. #2
    Linux Engineer
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    New Zealand
    Posts
    766
    do you have
    Code:
    alias snd-slot-0 drivername
    alias snd-slot-0 snd-card-0
    in your /etc/modules.conf file (or /etc/modprobe.conf in 2.6 kernels)

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Metro-Detroit
    Posts
    14
    above snd-intel8x0 snd-pcm-oss
    above snd-emu10k1 snd-pcm-oss
    ^ thats what I have relating to audio

  4. $spacer_open
    $spacer_close

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •