Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 6 of 6
Hi all, Few days back i got a new Acer aspire 5310 laptop . It's pre-loaded with lipus linux.It doesn't have GUI works only in command prompt. When i tried ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux Guru Lakshmipathi's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    3rd rock from sun - Often seen near moon
    Posts
    1,763

    Angry [SOLVED] Unable to Install Fedora core on my New Laptop


    Hi all,
    Few days back i got a new Acer aspire 5310 laptop .
    It's pre-loaded with lipus linux.It doesn't have GUI works only in command prompt.

    When i tried to install FC on it.It says Hard disk not found

    I'm having 80GB SATA harddisk.What's the problem?
    Do i need to download any drivers ?
    Please help me out !!!!!!!!!
    First they ignore you,Then they laugh at you,Then they fight with you,Then you win. - M.K.Gandhi
    -----
    FOSS India Award winning ext3fs Undelete tool www.giis.co.in. Online Linux Terminal http://www.webminal.org

  2. #2
    Linux Engineer valemon's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Volos
    Posts
    934
    I had the same problem with an hp. What I did was to disable native sata mode from BIOS and proceed with the installation and them enabling it. your BIOS should have something similar like the one I mentioned or switch back to legacy ATA mode.
    Linux is like a Teepee, No Windows, No Gates, Only Apache Inside!
    Arch Linux
    Linux user #442041

  3. #3
    Linux Guru Lakshmipathi's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    3rd rock from sun - Often seen near moon
    Posts
    1,763
    Quote Originally Posted by valemon View Post
    I had the same problem with an hp. What I did was to disable native sata mode from BIOS and proceed with the installation and them enabling it. your BIOS should have something similar like the one I mentioned or switch back to legacy ATA mode.
    Thanks valemon ..i'm quite happy to hear that ..I'll try this tonite to install FC2
    First they ignore you,Then they laugh at you,Then they fight with you,Then you win. - M.K.Gandhi
    -----
    FOSS India Award winning ext3fs Undelete tool www.giis.co.in. Online Linux Terminal http://www.webminal.org

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Linux Engineer valemon's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Volos
    Posts
    934
    Maybe you should try a different, newer distro which is supported. FC 2 has really old kernel and possibly this kernel will not support SATA discs. A recent distro with an up to date kernel should work out of the box
    Linux is like a Teepee, No Windows, No Gates, Only Apache Inside!
    Arch Linux
    Linux user #442041

  6. #5
    oz
    oz is offline
    forum.guy
    Join Date
    May 2004
    Location
    arch linux
    Posts
    18,733
    Yep, FC2 was released back in May of 2004, so it might not be so good at hardware detection, especially on new hardware.

    You might want to reconsider and go with Fedora 7 or 8 if possible.
    oz

  7. #6
    Linux Guru Lakshmipathi's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    3rd rock from sun - Often seen near moon
    Posts
    1,763

    Smile

    Yes. I installed Fedora 7 ..it's installed perfectly (except sound)
    Thanks guyz
    First they ignore you,Then they laugh at you,Then they fight with you,Then you win. - M.K.Gandhi
    -----
    FOSS India Award winning ext3fs Undelete tool www.giis.co.in. Online Linux Terminal http://www.webminal.org

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •