Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 10 of 10
Hi all Using ACRONIS i cloned an 80 gig drive with centos 4.5 installed to a new 250 gig drive. HOwever in booting up i realised that the boot loader ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    22

    [SOLVED] boot loader problems


    Hi all


    Using ACRONIS i cloned an 80 gig drive with centos 4.5 installed to a new 250 gig drive. HOwever in booting up i realised that the boot loader needed to be installed on the 250 gig drive so then i I then upgraded the installation to 5.1 and installed the 5.1 bootloader. Now im booting my centos 5.1 installation but its halting to a screen which shows :

    GNU GRUB version 0.97

    [minimal bash -like line editing is supported................................]


    GRUB>

    need some help as i am stuck from here

  2. #2
    Linux Guru
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Tucson AZ
    Posts
    3,110
    Do you still have the 80GB drive in your machine? Did you install Grub on the 250GB drive to the mbr or /boot partition? If you have both drives, which is set as the first drive? I googled this a bit and your not the only one with problems like this w/centos 5.1 and grub.

  3. #3
    Super Moderator devils casper's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Chandigarh, India
    Posts
    24,729
    Execute this at GRUB> prompt :
    Code:
    find /boot/grub/stage1
    Post output here.
    It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit.
    New Users: Read This First

  4. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    22
    ok ... before u guys posted here is wat i did.. i disconnected the 80 gig and i reinstalled centos 5.1 on the 250 gig drive now i have the option of installing the boot loader on the master boot record(MBR) or the first sector of the boot partition ... which should i choose?

  5. #5
    Super Moderator devils casper's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Chandigarh, India
    Posts
    24,729
    Install Boot Loader in Master Boot Record (MBR) only.
    It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit.
    New Users: Read This First

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    22
    when i type in "find /boot/grub/stage1" i get

    ERROR 15 : FILE NOT FOUND

  7. #7
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    22
    how can i get the grub to load.. what do i need to do from here?

  8. #8
    Super Moderator devils casper's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Chandigarh, India
    Posts
    24,729
    Boot up from SuperGRUB CD and select Fix Linux Boot Loader (GRUB) option. If confs files are correct then SuperGRUB should fix this problem.
    It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit.
    New Users: Read This First

  9. #9
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    22
    thanks... supergrub handled my problem

  10. #10
    Super Moderator devils casper's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Chandigarh, India
    Posts
    24,729
    Glad to help you ! Enjoy Linux !
    It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit.
    New Users: Read This First

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •