Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
hello After changing mainboard from Xeon(32) to an opteron(64), i have reinstalled a 64Bits Linux (Scientific 5.3) Red HAT clone i have unplugged data disk during installation when ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2

    Blank data Logical volume, after Mainboard+System update


    hello
    After changing mainboard from Xeon(32) to an opteron(64),
    i have reinstalled a 64Bits Linux (Scientific 5.3) Red HAT clone
    i have unplugged data disk during installation
    when System is up, Data Logicalvolumes are blank

    i have reused the same PCI controller(promise) managing theses disks
    i have tesed disk to another controller, same problem

    after installation
    VG and LV are imported by the system, all LVM structure are OK
    but.. Filesystem originally ext3 are changed for unknown reason to ext2 ? (journal lost ?)
    other problem, when mounting "read-only" file systems are blank (only lost+found)

    to verify if the disk is really blank, i have tryed this
    od -ax /dev/vg.../... | strings | more
    i can see/recognise some datas and scripts stored on Logical volume.

    somebody have an idea ?

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    i have found the problem !
    After installation, i have installed our specific tracing tools, that was a good idea to to this before lunch! (it send root log command to a "mirador" server)

    the mirador and doors show:
    a bad admin user have formated the volumes width a simple mkfs /dev/.... and logout, the clear word = "sabotage"

    there is a tips to recover data on a ext3 File system formated
    width mke2fs /dev/... ?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •