Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
hey guys i got a hard disk that has "real time operating sys" on it, i connected it to my red hat 9 box, but i'm not able of mounting ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    84

    mounting real time operating sys on linux rh9


    hey guys i got a hard disk that has "real time operating sys" on it, i connected it to my red hat 9 box, but i'm not able of mounting it
    can anyone pleas help me i really need help desperatly
    thanks

    -Dewey-

  2. #2
    Linux Guru
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Täby, Sweden
    Posts
    7,578
    I take it that you don't know what's on it? Try using "file -s /dev/hda /dev/hda1" and "fdisk -l /dev/hda".

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    84
    I checked it out and the system recognize it as hdb .. when I try to
    fdisk -l /dev/hdb .. I receive an error .. Disk /dev/hdb doesn't contain a valid partition table.

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Linux Guru
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Täby, Sweden
    Posts
    7,578
    OK, did you try "file -s /dev/hdb"?

  6. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    84
    useless ... outcome :
    /dev/hdb : data

  7. #6
    Linux Engineer
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Lebanon, pa
    Posts
    994
    Are you sure you ran fdisk /dev/hdb and not /dev/hdb1. I have seen that error before when fdisk is ran against a partition and not the actual disk.

  8. #7
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    84
    yeah i did the secound one, /dev/hdb
    how can u mount rtos on linux?? that is the question
    and it's making me loos my mind lol

    -Dewey-

  9. #8
    Linux Guru
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Täby, Sweden
    Posts
    7,578
    Do you know if it uses some non-IBM partitioning scheme? Anyway, have you tried booting from it and see if it works?

  10. #9
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    84
    no i don't think so
    anyay this new hard disk i took it from "AOLTV" i don't know if anybody knows this machin, but it has a hd that conatin the rtos thing

  11. #10
    Linux Guru
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Täby, Sweden
    Posts
    7,578
    AOLTV? What's that?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •