Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
Someone plz tell me how to install a floppy linux version on a really old laptop with no cd rom drive currently running windows 3.1 !!! Thank you...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    14

    Windows 3.1 and linux


    Someone plz tell me how to install a floppy linux version on a really old laptop with no cd rom drive currently running windows 3.1 !!!

    Thank you

  2. #2
    Linux Guru lakerdonald's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    St. Petersburg, FL
    Posts
    5,035
    Well:
    Floppy-Linux
    Hal 91
    Tin Foil Hat Linux
    They are all floppy distributions, all of which I like.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    14

    Info

    Thank you actually

    Actually I need to know how to install from that actual windows version

    Thanks

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Linux Guru lakerdonald's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    St. Petersburg, FL
    Posts
    5,035
    You can use a tool called rawrite to copy over things to a floppy directly (like a bootable image)

  6. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    14

    Info

    Yeah I know

    But when I restart Windows 3.1 with the bootable floppix disk, it says invalid system disk. And I cant find a way in the Bios to switch it to boot from a floppy. I dont know if olf packard bell 605 with Windows 3.1 can even boot from a floppy. They might just boot from hardrive. Any suggestions ?

  7. #6
    Linux User zeeone's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Third Stone From The Sun
    Posts
    287
    What keys have you used to get into the BIOS? I think some of the old PBs used Ctrl-F1 or F2.

  8. #7
    Linux Guru lakerdonald's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    St. Petersburg, FL
    Posts
    5,035
    All Computers can boot from the floppy (as long as it's on-board)
    you need to format the disk before you use rawrite on it.
    if that doesn't work, try pressing the "any key" to try again
    lastly try a new floppy.
    -lakerdonald

  9. #8
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    14

    Info

    I have tried all the F's 1- 10

    I have tried delete etc.

    I am gonna try control f1 and f2 now

    Thanks guys

  10. #9
    Linux Guru lakerdonald's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    St. Petersburg, FL
    Posts
    5,035
    It's not a matter of your BIOS.
    See my last comment.

  11. #10
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    14

    Got it

    Thanks

    I think I need a new floppy

    Plus I think I need a computer with a floppy drive

    Does anyone know of any place online to get cheap old computers ?

    Thanks

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •