Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
I have an Nforce 2 mobo with onboard audio and video. I can't seem to get the onboard video to do anything but text mode, but when i pop in ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    MA
    Posts
    1

    Installing with Nforce Board


    I have an Nforce 2 mobo with onboard audio and video. I can't seem to get the onboard video to do anything but text mode, but when i pop in my agp card from my other comp it works fine. My distro is SuSe 8.1 pro. Does anyone know how to configure this.

    Also, my mouse doesn't work half the time on startup. It is a microsoft intellimouse USB. The light doesn't even turn on, so its not detecting anything.

    Any suggestions

  2. #2
    Linux User Mado's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    255
    For the usb mouse, I had to do this to get it working.

    modprobe -r usbmouse
    modprobe hid

    this will unload (modprobe -r) the standard usbmouse drivers (usbmouse)
    then you are loading (modprobe) the Human Interface Device driver (hid)

    that got mine working, and if that works you can script it to run that at start up.

    Edit: Go to the nvidia site Here and download the graphics driver for Linux IA32 (NForce 2's use onboard GeForce 4 MX, so their drivers should cover it). Install them and udpate your XF86Config and it should work....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •