Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
I am a little confused here...do I need a specific driver for my chipset, besides ac97.o and ac97_codec.o? I have a Biostar 'board with a Via8233 sound chip. If I ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    45

    configuring onboard sound


    I am a little confused here...do I need a specific driver for my chipset, besides ac97.o and ac97_codec.o? I have a Biostar 'board with a Via8233 sound chip. If I do not need an additional driver, what should my modules.conf look like? lsmod says that ac97 and ac97_codec are not being used.

  2. #2
    Linux Guru
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Täby, Sweden
    Posts
    7,578
    I believe that what you need is the via82cxxx_audio module.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    45
    I think that module is for Via82c586 and 686, which aren't related (to my knowledge) related to the 8233.

    Cool picture, by-the-way. You can find a couple of me here I'm on the left. Sorry, it's the only one I've got right now... I'll be amazed if you can see that page; my relatives on the East coast of the U.S. always get DNS errors when they try to view my pages.

  4. #4
    Linux Guru
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Täby, Sweden
    Posts
    7,578
    OK, I checked a little, and it seems that there aren't any OSS drivers for your chip. ALSA has the driver you need, though.
    Btw., that DNS worked.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •