Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 6 of 6
I create a partition with file system ext3 by partition magic then i go to dos and begin setup of red hat linux but the setup couldnt find my hard ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    4

    Red Hat coudnt analyze my hard disk????


    I create a partition with file system ext3 by partition magic then i go to dos and begin setup of red hat linux but the setup couldnt find my hard drive and stop installation process please help????

  2. #2
    Linux Enthusiast deltaflyer's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    577
    try not to use partitionmagic to create your partition,use the distro to create them, most distro's come with qparted etc. built in.some distro's don't like the way partitionmagic creates partitions. hope this is of help

    andy
    SLOMO: acer extensa 5235 2.2ghz,2gb ram 160gb hdd wireless
    SPEEDY: homebrew desktop,Amd x2 dualcore,2gb ram,500gb +1tb( 2x500gb) hdd suse 11.3,32mb fibreline
    registered linux user #401845

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    4
    distro? is it a software how can i obtain it???

  4. #4
    Linux Enthusiast deltaflyer's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    577
    distro is short for distribution, e.g. red hat, suse .mepis etc, sorry for not being clear on that point

    andy
    SLOMO: acer extensa 5235 2.2ghz,2gb ram 160gb hdd wireless
    SPEEDY: homebrew desktop,Amd x2 dualcore,2gb ram,500gb +1tb( 2x500gb) hdd suse 11.3,32mb fibreline
    registered linux user #401845

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    4
    ok when i try to make the file system by linux setup process program it says there is no hard drive????

  6. #6
    Linux Enthusiast deltaflyer's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    577
    are you installing on a desktop system or laptop? if a desktop, check your cables are ok, also, go in to your bios & check hard disk is recognised,if all is well, it could possibly be hard drive is failing,if not that, i don't know. maybe some one else on forum can come up with some more ideas?

    andy
    SLOMO: acer extensa 5235 2.2ghz,2gb ram 160gb hdd wireless
    SPEEDY: homebrew desktop,Amd x2 dualcore,2gb ram,500gb +1tb( 2x500gb) hdd suse 11.3,32mb fibreline
    registered linux user #401845

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •