Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
i downloaded the 4 cds for linux mandriva 2007 .rar ,and i burned it as bootable data disk by "nero" but when i reboot and boot from it, it give ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4

    Angry i have a problem


    i downloaded the 4 cds for linux mandriva 2007 .rar ,and i burned it as bootable data disk by "nero" but when i reboot and boot from it, it give me something like "msdos" not the graphical windwos with 2 choice "enter" or "f1"
    and i don't know what i do
    if anyone could tell me how to burn it from rar file as bootable or another S.

  2. #2
    Linux Guru antidrugue's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    3,211
    Quote Originally Posted by douha
    i downloaded the 4 cds for linux mandriva 2007 .rar ,and i burned it as bootable data disk by "nero"
    This is not the way to do it.

    Those 4 CD files are not .rar : they are of .iso extension. Simply .iso files are associated with Winrar by default.

    In Nero, you must burn them by choosing "Burn CD Image" (don't make them bootable, they will be by default).
    "To express yourself in freedom, you must die to everything of yesterday. From the 'old', you derive security; from the 'new', you gain the flow."

    -Bruce Lee

  3. #3
    Linux Enthusiast
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    609
    Or he downloaded the .iso files archieved as .rar.

    In that case, unpack them and burn the .iso files.

  4. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4

    Red face thanks a lotttt butttttt........

    thanks alot .
    but i have another one
    i burn it with k3b "mandrake 10.1".. and it work but when i boot from it and choose to installation it give me this message" Fatal error finishing initialization" with "ok" button, when i press "ok" it tell me "you may safely reboot or halt your system" .
    i tried to chooce another option "vgal0, vgah16, installation -- acpi, alt0, alt1" it give me the same result.

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4
    ok !
    i found it ....

    i reburn the first cd with lower speed "40x" by nero and it workes

    thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •