Hi,

I am using LPC1768 as CDC device connected to PXA168 which is running Linux. On LPC side, I have drivers. I have also enabled the PXA linux drivers for usb-serial and cdc-acm drive. When I bootup the board, I get following:-

[ 2.539060] usb 1-1.3: new full speed USB device using pxau2h-ehci and address 4
[ 2.581029] usb 1-1.3: New USB device found, idVendor=1fc9, idProduct=2002
[ 2.587908] usb 1-1.3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[ 2.595241] usb 1-1.3: Product: NXP LPC17xx VCOM
[ 2.599996] usb 1-1.3: Manufacturer: NXP SEMICOND
[ 2.604786] usb 1-1.3: SerialNumber: DEMO00000000




# cat /proc/bus/usb/devices

T: Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#= 1 Spd=480 MxCh= 1
B: Alloc= 0/800 us ( 0%), #Int= 1, #Iso= 0
D: Ver= 2.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 2.06
S: Manufacturer=Linux 2.6.34 ehci_hcd
S: Product=Marvell PXA SOC EHCI Host Controller
S: SerialNumber=pxau2h-ehci
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr= 0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 4 Ivl=256ms

T: Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#= 2 Spd=480 MxCh= 4
D: Ver= 2.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=05e3 ProdID=0608 Rev=77.64
S: Product=USB2.0 Hub
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=100mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 1 Ivl=256ms

T: Bus=01 Lev=02 Prnt=02 Port=01 Cnt=01 Dev#= 3 Spd=480 MxCh= 0
D: Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=1908 ProdID=0221 Rev= 1.02
S: Manufacturer=Generic
S: Product=USB2.0 Device
S: SerialNumber=20090909180003
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr=500mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage
E: Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms

**T: Bus=01 Lev=02 Prnt=02 Port=02 Cnt=02 Dev#= 4 Spd=12 MxCh= 0
D: Ver= 2.00 Cls=02(comm.) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs= 1
P: Vendor=1fc9 ProdID=2002 Rev= 1.00
S: Manufacturer=NXP SEMICOND
S: Product=NXP LPC17xx VCOM
S: SerialNumber=DEMO00000000
C:* #Ifs= 2 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr=100mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=02(comm.) Sub=02 Prot=00 Driver=(none)
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 16 Ivl=2ms
I:* If#= 1 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=(none)
E: Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 64 Ivl=0ms
E: Ad=82(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 64 Ivl=0ms**


Now My LPC does not detect any driver. This LPC works fine when used to connect with PC having Windows but there too If I connect to Linux PC, I dont get it running.

Can anyone help me understanding the driver for the linux and which interface will be used to