Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
Im running knoppix 3.7 and after a problem trying to install a video driver everything messed up with my X11 server xfree 4.3, i would like to eliminate it and ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    10

    RANDR problem, 640x480 jail


    Im running knoppix 3.7 and after a problem trying to install a video driver everything messed up with my X11 server xfree 4.3, i would like to eliminate it and install xorg, there is plenty websites saying how to install xorg but i cant find anything about how to eliminate xfree, with this problem in the randr i cant change from 640x480 and is awful to work in such way

    thanks in advance

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    10
    sorry again, this is what the kde log gives me after start x session, maybe can help


    XFree86 Version 4.3.0.1 (Debian 4.3.0.dfsg.1-8 20040928112350 fabbione@fabbione.net)
    Release Date: 15 August 2003
    X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.6
    Build Operating System: Linux 2.4.26 i686 [ELF]
    Build Date: 28 September 2004
    Before reporting problems, check http://www.XFree86.Org/
    to make sure that you have the latest version.
    Module Loader present
    OS Kernel: Linux version 2.6.9 (root@Knoppix) (gcc-Version 3.3.5 (Debian 1:3.3.5-1)) #2 SMP Tue Oct 1
    9 23:51:10 CEST 2004
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Wed Jan 5 11:30:24 2005
    (==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config-4"
    Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_clip.o": No symbols found
    Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_norm.o": No symbols found
    Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_xform.o": No symbols found
    Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_vertex.o": No symbols found
    (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found
    FATAL: Module fglrx not found.
    [drm] failed to load kernel module "fglrx"
    (EE) fglrx(0): DRIScreenInit failed!
    Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/, removing from list!
    QImage::convertDepth: Image is a null image
    QImage::smoothScale: Image is a null image
    SetClientVersion: 0 8
    SetClientVersion: 0 8
    SetGrabKeysState - disabled
    SetGrabKeysState - enabled

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    10
    at last i did!

    it seems after a loooooooooot of googling that the #$%@%^ ati drivers for linux doesnt allow u to change the resolution so u have to edit /etc/X11/XF86Config-4 manually and change there the resolution u want to

    Incredible!!! This people from ATI seem to think noone use Linux?! for sure this is a customer next time will buy Nvidia card

    Best Regards

  4. #4
    Linux User zeeone's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Third Stone From The Sun
    Posts
    287
    Well cool, a real researcher, welcome to Linux and the Forum!
    Research, research, research before you walk the plank.
    Registered Linux User #398829

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •