Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 7 of 7
Hi I am a noob to linix but i decided to dl knoppix to try it out so i dled burnt it onto a cd and then started to boot ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4

    Video errors


    Hi I am a noob to linix but i decided to dl knoppix to try it out so i dled burnt it onto a cd and then started to boot it but it said i needed to choose a screen resolotion or scan so i scaned and it then gave me a aoption and a b option and i chose a so it start to going over the devices and when it get to my video card it auto configers and then the screen go balnk and nothing. i also made a phlak boot cd and it boots exsalky the same way exsept it works allso i have tried 3 dif video card but there all fairly old so guy's got any ideas?

  2. #2
    Linux Guru lakerdonald's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    St. Petersburg, FL
    Posts
    5,035
    Did you try 1)choosing 'B' or 2)selecting a resolution manually?

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4
    i did try choosing b it also gave me 9 options for other resolotions and i tried 2 and 8 for those ill go chek what res those were

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4
    ok so the res are
    0 80x25
    1 80x50
    2 80x43
    3 80x28
    4 80x30
    5 80x34
    6 80x60
    7 40x25
    8 132x25
    9 132x43
    a 132x50
    b 132x60

  6. #5
    Linux Guru lakerdonald's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    St. Petersburg, FL
    Posts
    5,035
    That must be a REALLY small display?

  7. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4
    i think it just leaves out a 0 but later in when it detects my vdieo card it says using 800x600 and some thing like 1000x800 1200x1000

  8. #7
    Just Joined!
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1

    Vid Issues

    Having trouble getting a screen after boot. Running (atempting) Knoppix STD. I can not seem to get the vid to respond. It boots up fine, then I have to hard key to shots down. In between ,no screen. Im sure this is a common issue. Im running Nvedia GeForce 2 MX/MX400. I have 2 of them. How do I get them to show me a screen? Any one else have this problem?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •