Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1

    KDE doesn't start automatically after HD install of 3.7


    Good evening all,

    I just completed what I thought was a sucessful install. Everything went fine, and the system loads without errors.

    The last message I get is:

    Starting K Display Manager: kdm.

    Then, I enter my root login and password, and it just leaves me at a prompt that says:

    root@LinuxBox:~#

    If I type in "kdm" and hit enter, the screen goes blank for a second and then back to the same screen.

    What's up? I'm stumped. While I've been around DOS/Win95/98/XP machines for years, I'm new to Linux...

    thanks!
    ben

  2. #2
    Linux Guru budman7's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Knee deep in Grand Rapids, Michigan
    Posts
    3,901
    Have you tried "startx"?
    And if so, what were the errors?
    If you want to learn more about linux take a linux journey
    https://linuxjourney.com/
    Use CODE tags when posting output of commands. Thank you.
    https://www.linuxcounter.net/cert/608410.png

  3. #3
    I just recently installed Mandrake 10.1 and the same thing happened when I had the graphics card "engine" setup wrong. I just went back into the install process and changed the pre-detected card (the system detected wrong card) and everything went fine.

  4. $spacer_open
    $spacer_close

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •