Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
Disclaimer: D_underscore is frickin newb X-DSL is the XBOX adaptation of DSL. (i dont know how well known it is). The knoppix folder is located on E:, and it recigonizes ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    29

    Can i post my xdsl question in this forum?


    Disclaimer: D_underscore is frickin newb

    X-DSL is the XBOX adaptation of DSL. (i dont know how well known it is). The knoppix folder is located on E:, and it recigonizes the E: drive as CD rom. XBOX harddrives are partitioned. i need to know how to mount the other partitions, save!(it shows downloads complete, but on reboot the new files disapear/firefox settins ect)<the backup option dosent work!> and if possible increase the general font size(though im sure this is a question i should i should post to fluxbox)

    im trying to learn linux, but am having a very hard time scince every time i reboot everything is reset.

  2. #2
    Linux Guru budman7's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Knee deep in Grand Rapids, Michigan
    Posts
    3,242
    You are using a Knoppix livecd right?
    f so, look through the K menu for "Saving knoppix Configuration"
    How to know if you are a geek.
    when you respond to "get a life!" with "what's the URL?"
    - Birger

    New users read The FAQ

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    29
    No no .
    its installed directly onto the E: drive.

    k menu?

  4. #4
    Linux Guru budman7's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Knee deep in Grand Rapids, Michigan
    Posts
    3,242
    K menu= Start button

    So you are not working from the cdrom, but the hard drive.

    What is the output of

    fdisk -l

    Which partitions do you want to mount?
    How to know if you are a geek.
    when you respond to "get a life!" with "what's the URL?"
    - Birger

    New users read The FAQ

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    29
    yes i am working from the HDD.

    i wish to mount the F: drive. i believe that it is not recognized as f, but instead hdb# or something like that.

    fdisk -l ? (thats a L right?) i will give it a try.

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    29
    on second though.... fdisk -l?

    format? please explain the signifigance of running this line before i try it.

  7. #7
    Linux Guru budman7's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Knee deep in Grand Rapids, Michigan
    Posts
    3,242
    fdisk -l will show all of your partitions. Yes it is a small L
    How to know if you are a geek.
    when you respond to "get a life!" with "what's the URL?"
    - Birger

    New users read The FAQ

  8. #8
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    29
    fdisk -l tells me about the E: drive ( 'cdrom' :o )

    it then proceeds to tell me that it cant read my partition table:

    ' disk /dev/hda dosent contain a valid partition table '

    keep in mind this is an xbox. ill try and find out what the partitions are known as. i known ive seen them before. many times. kinda funny that i cant remember.


  9. #9
    Linux Guru budman7's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Knee deep in Grand Rapids, Michigan
    Posts
    3,242
    The first partition on the first hard drive is hda1.
    the a signifies which hard drive it is.
    The 1 signifies which partition it is.

    hda will be the primary master.
    hdb will be the secondary master

    hdc will most likely be the cdrom drive.
    How to know if you are a geek.
    when you respond to "get a life!" with "what's the URL?"
    - Birger

    New users read The FAQ

  10. #10
    Linux Enthusiast puntmuts's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Republic Banana
    Posts
    562
    Quote Originally Posted by budman7
    The first partition on the first hard drive is hda1.
    hdb will be the secondary master
    hdb is primary slave, hdc is secondary master
    I\'m so tired .....
    #200472

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •