Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 8 of 8
Hi, I've installed the driver for my graphic card (ATI Radeon Express 1270), but it isn't working like it should be. I'm using OpenSuSE 10.3, and I wanna run the ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined! clux's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    5

    gateway T-1616 RADEON X1270


    Hi, I've installed the driver for my graphic card (ATI Radeon Express 1270), but it isn't working like it should be. I'm using OpenSuSE 10.3, and I wanna run the XGL. The 3D acceleration is dead, and I have a few information when I've used the commands

    #glxinfo | grep direct
    direct rendering: No
    OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect

    #aticonfig --initial
    Found fglrx primary device section
    Nothing to do, terminating.

    #aticonfig --initial -f
    Uninitialised file found, configuring.
    Using /etc/X11/xorg.conf
    saved back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-2


    Thank you for attend this problem

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    CNH
    Posts
    3

    Ati graphics

    I have a gateway t-1616 im not sure of u got the same or not it has the same c ard. anyways i downloaded an ati driver from their website its for intergrated on board cards, its the X1200 or X1250 series. Anyways it makes the 3d go, im on ubuntu but the same driver on PCLinuxOS seems to go 1.5X to 2X faster anyways reply it this helps.

    P.S the driver is self extracting and installing with Graphical INterface if your are just starting out.

  3. #3
    Just Joined! clux's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    5

    Ati graphics

    Well it's the same card, and I'm using suse 10.3. The driver is working, but I wanna up the xgl acceleration, and this isn't working. I checked if I missed some packages from the reference ATI's manual , but everything looks good in my pc.
    If you have any suggestions to check, I'll glad to hear it.


  4. #4
    Administrator MikeTbob's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Texas
    Posts
    7,864
    Check your /etc/X11/xorg.conf file, under the Device section and see which driver it's using with this command.
    cat /etc/X11/xorg.conf |grep Driver
    I do not respond to private messages asking for Linux help, Please keep it on the forums only.
    All new users please read this.** Forum FAQS. ** Adopt an unanswered post.

    I'd rather be lost at the lake than found at home.

  5. #5
    Just Joined! clux's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    5

    Ati

    cat /etc/X11/xorg.conf |grep Driver

    Driver "kbd"
    Driver "synaptics"
    Driver "mouse"
    Driver "fglrx"

    Driver

    Section "Device"
    BoardName "ATI Radeon X1200 Series (RS690 791F)"
    BusID "1:5:0"
    Driver "fglrx"
    Identifier "Device[0]"
    Option "FSAADisableGamma" "no"
    Option "CapabilitiesEx" "0x00000000"
    Option "CenterMode" "off"
    Option "FSAAMSPosX3" "0.000000"
    Option "FSAAMSPosX4" "0.000000"
    Option "mtrr" "off"
    Option "FSAAMSPosY1" "0.000000"
    Option "FSAAScale" "1"
    Option "FSAAMSPosY2" "0.000000"
    Option "FSAAMSPosX5" "0.000000"
    Option "ForceGenericCPU" "no"
    Option "GammaCorrectionI" "0x00000000"
    Option "FSAAMSPosX0" "0.000000"
    Option "FSAAMSPosY3" "0.000000"
    Option "FSAAMSPosY4" "0.000000"
    Option "no_accel" "no"
    Option "FSAACustomizeMSPos" "no"
    Option "FSAAMSPosY5" "0.000000"
    Option "UseFastTLS" "0"
    Option "GammaCorrectionII" "0x00000000"
    Option "BlockSignalsOnLock" "on"
    Option "FSAAEnable" "no"
    Option "KernelModuleParm" "locked-userpages=0"
    Option "Capabilities" "0x00000000"
    Option "VideoOverlay" "on"
    Option "no_dri" "no"
    Option "StereoSyncEnable" "1"
    Option "PseudoColorVisuals" "off"
    Option "UseInternalAGPGART" "no"
    Option "usevnc" "no"
    Option "FSAAMSPosX1" "0.000000"
    Option "Stereo" "off"
    Option "FSAAMSPosX2" "0.000000"
    Option "OpenGLOverlay" "off"
    Option "FSAAMSPosY0" "0.000000"
    Option "ScreenOverlap" "0"
    VendorName "ATI"

  6. #6
    Administrator MikeTbob's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Texas
    Posts
    7,864
    It looks good to me, are you sure the Device is listed on the page of supported cards?
    I do not respond to private messages asking for Linux help, Please keep it on the forums only.
    All new users please read this.** Forum FAQS. ** Adopt an unanswered post.

    I'd rather be lost at the lake than found at home.

  7. #7
    Just Joined! clux's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    5

    Ati

    This card isn't supported directly, instead the x1300 supports my driver.
    when I saw in /etc/x11/xgl-hardware-list, I din't find it.

    hmm.. I got the acceleration 3D in the sax2. After that, I tried to get the XGL doing #gnome-xgl-switch --enable-xgl. When I restarted and logged again, my session never set up.

    Now It's disable the xgl acceleration.

  8. #8
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    CNH
    Posts
    3

    Driver

    Hey sorry for taking so long. Anyways have u run aticonfig -f --initial i believe it is? it configures your config file for you. Now about that X not loading i believe is what ur saying, its probably the wrong driver it is infact the 1250 series driver that works the best it identifies my card as 1270 even tho its that driver, i think they support lots of card since the driver is 60 mb. And if even it's not in the list the chance of their hardware working alike in previous or newer models are high, its might not work good but if its the same series usualy it does. I suggest you download that driver and reinstall it and use the config tool from ati. If that doesnt fly and ur frustrated do what i do. Get ur self a sandwich and a soda and download Ubuntu or PclinuxOS and install that, im on Ubuntu right now, as the matter of Fact i was playing Medal Of Honor on it coupla hours ago thru winex3 (cedega) it runs great the 3d and all
    hope it gives u some hope.
    P.s back up your data to dvd or cd b4 u install
    later

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •