Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
Please can anyone help with the following - Have installed Mandrake 10 on a Fujitsu Mobile 510 agp laptop which seems to be all ok except for a couple of ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    London,UK
    Posts
    15

    Fijitsu Laptop Mobile 510 agp


    Please can anyone help with the following -

    Have installed Mandrake 10 on a Fujitsu Mobile 510 agp laptop which seems to be all ok except for a couple of things, (a) Internet/Modem (b) Sound.

    (a) Have installed Mandrake 10 on a desktop pc and have used a 'HowTo' obtained from the internet which has installed my ADSL modem on the desktop with no problems. I have now installed Mandrake 10 on my Fujitsu mobile 510 agp laptop and that has gone ok as well.

    The problem is that when I come to 'make' - 'make install' the programe for the modem it will not run and informs me of the following -

    " ./configure: line 1398: flex: comand not found checking for flex --lex - cannot find output from lex "

    I suspect that as the laptop only has a 5.5gb Hd that on loading Mandrake from the cd's, it has only installed certain parts of the programe to save space. If anyone could help to identify the above info, or perhaps point me in the right direction to fix it, then would be most grateful.

  2. #2
    Linux Guru lakerdonald's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    St. Petersburg, FL
    Posts
    5,035
    i suspect that your hard drive has nothing to do with it:
    Code:
    flex: command not found
    aka you need to install flex
    -lakerdonald

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    London,UK
    Posts
    15
    Please scrub my above request - have found the answer.

  4. #4
    Linux Guru dylunio's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cymru
    Posts
    4,157
    Do you mind telling us how you fixed it? since other people might have the same problem.

    dylunio
    Registered Linux User #371543!
    Get force-get May The Source Be With You
    /dev/null
    /dev/null2

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    London,UK
    Posts
    15
    For Dylunio
    thank you for reminding me to post the fixes. My above request was for help in finding out what my error message meant and how I could find any info on 'Flex'. This apparently was a file or app missing from my setup. I did find it via 'Mandrake Control Centre' in one of the packages.
    You can find more info from the following pages -

    http://fr2.rpmfind.net//linux/RPM/m...22mdk.i586.html

    My thanks to Martin N for pointing me in the right direction.

    Hope that helps. Regards - J

    ************************************************** ****
    The more I learn - the less I know
    ************************************************** ****

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •