Find the answer to your Linux question:
Page 8 of 9 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 LastLast
Results 71 to 80 of 83
I have a dv6000. I haveonly been able to get Mepis 6.5 and Sabayon to work with it. Most distros I have tried don't even see that the chip is ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #71
    Linux Guru budman7's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Knee deep in Grand Rapids, Michigan
    Posts
    3,242

    I have a dv6000.
    I haveonly been able to get Mepis 6.5 and Sabayon to work with it.
    Most distros I have tried don't even see that the chip is there, despite it being found in lspci.
    How to know if you are a geek.
    when you respond to "get a life!" with "what's the URL?"
    - Birger

    New users read The FAQ

  2. #72
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by budman7 View Post
    I have a dv6000.
    I haveonly been able to get Mepis 6.5 and Sabayon to work with it.
    Most distros I have tried don't even see that the chip is there, despite it being found in lspci.
    The list is:

    Fedora 8 test2 - w/ pci=usepirqmask (when I try change the clock with UTC the computer freeze)
    Mepis 6.5
    Sabayon

  3. #73
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2

    Unhappy

    Ok i have a dv6220la Working at 75% with OpenSuse 10.3,

    Options at kernel boot:
    noapic noirqdebug
    • Nvidia - Work after noirqdebug
    • Sound - Partial, Mic not work at all
    • Wireless - not work
    • Webcam - nor work
    • Never shutdown complety - the system stay awaiting someting


    Other distro are frustrating when the system lockdown complety

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #74
    Just Joined!
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Upper Peninsula of Michigan
    Posts
    57
    Everything works on my Dv6000z using archlinux x86_64 kernel version 2.6.22.9 . No webcam on this system.

    With kernel options set as noapic noirqdebug

    nvidia works - used the nvidia-96xx drivers

    wireless works - just installed the bcm43xx firmware

    suspend 2 ram and disk works - just used the kernel's default stuff set
    resume=/swapfile (or whatever your swap partition is)in grub in the kernel line after installing pm-utils

    microphone works - confirmed by sending voice clip through amsn

    I'v heard of a hack to get the webcam to work. I can't remember where I saw it though. With this setup my system *never* locks. USB works the whole time I'm up, and very rarely does it not shutdown all the way. firmware 3A btw.

  6. #75
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2
    how you do, for update the bios from linux? traditional patch? or trick with freedos?

  7. #76
    Just Joined!
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Upper Peninsula of Michigan
    Posts
    57
    what i did was get someone to build a ubcd4win for me, and i flashed from there =)

  8. #77
    Linux User Dark_Stang's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Around St. Louis
    Posts
    284
    I have Ubuntu up and running wonderfully on my dv6636nr here. Everything (webcam, graphics card, wifi card with some tweaking) works, with the exception of the media keys in Amarok. I need to figure out how to get those working.

    Here is the link to my howto.
    Ubuntu on DV6636NR - Ubuntu Forums
    Two levels higher than a newb.
    (I can search google)

  9. #78
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    2
    I have aHp dv6000 series notebook with quickplay. apparently, the dv6000 series does not play dvds without running windows because it does not have a linux partition in the hard disk. At least, that's what HP told me. is there any way to create on so i don't have to start windows to play dvds?
    -scott

  10. #79
    Linux User Dark_Stang's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Around St. Louis
    Posts
    284
    *puts in Saturday Night Live Best of Chris Farley DVD*

    MPlayer is playing this dvd just fine for me. I think the guy from HP that you got to talk to either...
    1. Didn't know what you were asking about.
    2. Doesn't know what the hell he's talking about.
    My guess would have to be 2, or both.
    Two levels higher than a newb.
    (I can search google)

  11. #80
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    2

    hp dv6646 notebook

    Well, when my computer is off, and i press the quickplay button, it just starts up windows. i don't know how to make it play DVDs without starting windows

Page 8 of 9 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •