Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
i have the same problem with mandriva 2008. Whatever video player I use, all are crashing or just not displaying any video....
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    2

    Red face Video Player crashing or not displaying video.


    i have the same problem with mandriva 2008.
    Whatever video player I use, all are crashing or just not displaying any video.

  2. #2
    Super Moderator devils casper's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Chandigarh, India
    Posts
    24,729
    Hi and Welcome !

    Which Video Player are you using? What media format are you playing? Have you installed necessary codecs?

    Execute this in Terminal/Konsole :
    Code:
    su -
    lspci | grep -i vga
    grep -i driver /etc/X11/xorg.conf
    Post output here.
    It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit.
    New Users: Read This First

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    2
    sorry I thought, I'm replying to a thread, the forum didn't.

    So my problem in Detail:
    I'm using Mandriva 2008 and I'm trying to watch movies. I installed helix video player, mplayer, kaffeine, gxine and all are crashing or just not showing video output.

    The problem with vlc is, when i start it from the console, it gives the following output after i loaded an divx-mpg:
    X Error of failed request: BadAlloc (insufficient resources for operation)
    Major opcode of failed request: 141 (XVideo)
    Minor opcode of failed request: 18 ()
    Serial number of failed request: 59
    Current serial number in output stream: 60

    I'm not the first one who gets this error message, but no solution from the internet seems to fix the problem (other distributions have fixes online, but not mandriva). Of course I'm a linux newbe, so maybe one of you has some lines of code I should enter at the console to get the problem fixed.

    Here are the details about my graphics-card:

    [root@localhost etc]# lspci | grep -i vga
    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
    [root@localhost etc]# grep -i driver /etc/X11/xorg.conf
    Driver "kbd"
    Driver "mouse"
    Driver "synaptics"
    Driver "intel"

    Thanks!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •