Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
Hi everyone, I want to go from windows to linux and was wondering if my system could use it. Here are my specs (btw, I will want to run kde ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Linux-Land
    Posts
    12

    New mandrake to be user (need some help)


    Hi everyone,

    I want to go from windows to linux and was wondering if my system could use it. Here are my specs (btw, I will want to run kde as my environment)

    intel pentium II 667 mhz (alias pentium III)
    128 mb of ram
    20 gig hd (will be a dual boot with windows me)
    virtual memory 2047 mb

    Will this be enough to let me run mandrake 10 using kde? and what should be a decent amount of space (in gb) to allot for mandrake, to let windows me (fat32 file system) and mandrake 10 coexist peacefully?

    What parition software does mandrake use, and do I have to create a parition beforehand, or in mandrake installer?

    I have no ethernet ports on my computer. I use an dsl speedstream 5200 usb modem. Will this work in mandrake?

    ty all

  2. #2
    Linux Engineer
    Join Date
    May 2003
    Location
    Greece / Athens
    Posts
    1,169
    ntel pentium II 667 mhz (alias pentium III)
    128 mb of ram
    20 gig hd (will be a dual boot with windows me)
    virtual memory 2047 mb
    your system will run mandrake but there is a little problem with ram(it will slow down your system if you run a heavy process at the same time with another).maybe thats can be solved by increasing the amount of swap partition size to be 512 mb.

    nd what should be a decent amount of space (in gb) to allot for mandrake, to let windows me (fat32 file system) and mandrake 10 coexist peacefully?
    you will need 4 gb maximum ,2gb minimal i think...and don't be afraid windows and mdk 10 will coexist peacefully if you install a boot loader and
    configure the partitions well for both os 's..
    What parition software does mandrake use, and do I have to create a parition beforehand, or in mandrake installer?
    i don't really know what partition software it uses but you can manage partitions either from a program from windows like partition magik or within the installation of mandrake..be careful and know what you're doing!

    I have no ethernet ports on my computer. I use an dsl speedstream 5200 usb modem. Will this work in mandrake?
    i think it will work if you configure it properly inside mandrake!
    Linux For Ever!

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Linux-Land
    Posts
    12
    ty! I have been on #mandrake for a bit and have found out that everything is covered in the install, boot loader, parition etc.

    btw, I odn't really run ram intentisive programs in me and don't plan to compile a kernel or anything, just use as a family os in replace of windows.

  4. #4
    Linux Engineer
    Join Date
    May 2003
    Location
    Greece / Athens
    Posts
    1,169
    go ahead then...mdk linux is known as a well distro for beginners!you won't have problems to use it at all
    Linux For Ever!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •