Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
Hi guys this is my first post so go easy on me. I installed Mandrake 10.0 for the first time last night on an Intel Celeron 1.8ghz machine last night. ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    5

    Mandrake 10.0 and LAN Internet


    Hi guys this is my first post so go easy on me.
    I installed Mandrake 10.0 for the first time last night on an Intel Celeron 1.8ghz machine last night.

    Everything works fine accept...
    Im trying to get it to connect to the internet through my Netgear DG834 (ADSL modem\firewall\switch\router). To which I already have an XP machine running.

    When I boot up I get all Green OK's until eth0 which always fails?....
    I also get the (!) icon in the taskbar

    I cannot for the life of me get this thing to work..
    I select LAN at the connection setup menu and give all the information I have that it asks for....

    In my router config I have;
    IP Address
    DHCP; PPPoA
    IP SUBnet
    GAteway IP
    Domain Name

    Which I enter with no effect?

    The Network card is a Realtek 8139

    Is this a network driver problem or a internet settings problem?
    Linux seems to confuse the two from my point of view...

    Help appreciated...

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    49
    Please post the contents of /etc/sysconfig/network and /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    5
    thankyou for the reply.
    I only started using Linux yesterday so Im afraid I dont know how to do that?

    Should they be used as commands?..

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    5
    Details I have from my routers config
    Ip Address; xx.xxx.xxx.x
    DHCP; PPPoA
    IP Subnet Mask 255.255.255.255
    Gateway Ip Address; xx.xx.x.xx
    Domain Name Server; 194.74.65.68
    194.72.9.34

    I dont understand the following when asked? Trying to set up a lan connection....
    1. Assign Hostname from DHCP Address; Should this be ticked?
    All i know is that my Router acts as a DHCP and its PPPoA, there are no addresses or names given

    2. Enter Hostname?
    Which piece of information is that? The Host is the router i guess...
    I input the Gateway IP usually given above?? Is this right?

    3. Enter a Zeroconf Hostname
    I have No idea what this is?

    Help me guys....

  6. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    28
    when RomKnoght told u to post the contents of .... he means u just go to the address of thoses files and open them with may be Kwrite , copy the contents and post it here . u can just copy the address and paste in the Konqeror address bar it will show the file contents

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •