Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24
Hello. I have just installed Mandrake 10.1 alongside wxp pro. I'm new to linux but the install went smoothly. The only thing I couldn't get to work is my alcatel ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    UK
    Posts
    19

    new install


    Hello. I have just installed Mandrake 10.1 alongside wxp pro. I'm new to linux but the install went smoothly. The only thing I couldn't get to work is my alcatel speedtouch usb modem.

    I looked at a few howto's and searched these forums and I am attempting to run speedtouchconf that I got from sourceforge which should get me up and running. I have managed to un tar (is that the right term?) and have created the speedtouch folder in root. The documentation says to follow the script's instructions but whenever I try to run the speedtouch.sh file it won't run. Do I run this .sh file in konsole?

    Thanks.

  2. #2
    dwm
    dwm is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    44
    how are you trying to run that file?

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    UK
    Posts
    19
    From konsole - I do su and it changes to root. I forget the error, something like bad command and unable to find file.

  4. #4
    Linux Engineer kriss's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,113
    Try this:

    chmod +x script.sh

    and ./script.sh or sh script.sh

    Good luck

  5. #5
    dwm
    dwm is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    44
    tmarsh whaty exactly are you typing? when you are trying to run that command.

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    UK
    Posts
    19
    tmarsh whaty exactly are you typing? when you are trying to run that command.
    At # I type speedtouch.sh

  7. #7
    dwm
    dwm is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    44
    become root and try this sh speedtouch.sh

  8. #8
    dwm
    dwm is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    44
    i should have added i am also using an Alcatel speed touch modem, mine is not usb tho. Works great I didnt need to install any drivers tho.

    Good luck

  9. #9
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    UK
    Posts
    19
    Thanks for all the replies. Here's how it's going so far:

    If I run speedtouchconf.sh I get - no such file or directory
    Same message doing chmod
    If I put sh before it i get - command not found.

  10. #10
    Linux Engineer
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    1,267
    Quote Originally Posted by kriss
    Try this:

    chmod +x script.sh

    and ./script.sh or sh script.sh

    Good luck
    was ./speedtouch.sh tryed??
    \"Meditative mind\'s is like a vast ocean... whatever strikes the surface, the bottom stays calm\" - Dalai Lama
    \"Competition ultimatly comes down to one thing... a loser and a winner.\" - Ugo Deschamps

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •