Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
Hi guys I have a Toshiba M35-S456 notebook and installed mandrakelinux 10.1 official on it. After successfully compiling and installing nVidia driver v1.0-6629 (the graphic card is GeForce FX 5200), ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    dt
    dt is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Iran
    Posts
    3

    Mandrake 10.1, nVidia driver problem in text mode


    Hi guys

    I have a Toshiba M35-S456 notebook and installed mandrakelinux 10.1
    official on it. After successfully compiling and installing nVidia driver
    v1.0-6629 (the graphic card is GeForce FX 5200), I encountered a strange
    problem. Everything's OK if I stick to X server, however if I switch to a
    text-mode tty (ctrl+alt+F4..7), a few large and heavily distorted
    characters appear. the same thing happens when I exit X server,
    terminate the session or switch to any other runlevel from X.
    So in brief, whenver I switch to text mode from X, I get a distorted
    screen. I tried different resolutions and modlines for M35's widescreen
    display in X server config file. unfortunately, neither of them helped
    the situation

    I'd be thankful if you give me a hint

    Cheers,
    Mehrtash

  2. #2
    Linux Newbie
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    New York
    Posts
    150
    I have the exact same problem, as does every other nvidia customer on Mandrake, apparently. I found a solution on the nvidia linux forum, but I haven't had time to try it yet. Let me know if it works.

    http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=40559
    \"Nifty News Fifty: When news breaks, we give you the pieces.\" - Sluggy Freelance

  3. #3
    Linux Guru
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Wisconsin
    Posts
    1,907
    Interesting. I don't have that problem at all. Running MDK 10.1o with an nVidia 5500fx.

    Jeremy
    Registered Linux user #346571
    "All The Dude ever wanted was his rug back" - The Dude

  4. #4
    dt
    dt is offline
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Iran
    Posts
    3
    as suggested on nvForum post (thx Workaphobia), I removed vga=788 line from my lilo config file and the text mode is now working perfectly; however
    in 80x25 mode

    Cheers,
    Mehrtash

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •